Пандемията от болестта, предизвиквана от коронавируса, върна международната общност 25

...
Пандемията от болестта, предизвиквана от коронавируса, върна международната общност 25
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Пандемията върна с 25 години назад напредъка на ООН

Пандемията от заболяването, предизвиквана от ковид, върна интернационалната общественост 25 години обратно в региона на постигнатото по някои от Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации. Това съобщи по английската телевизия Скай нюз генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш.

Истината е, че целият този прогрес, който беше реализиран в целия свят в борбата с бедността, глада, както и в доста други посоки, в този момент се оказа под огромен въпрос. В някои области сме изпратени с 25 години обратно. Трябва да активизираме напъните си и да се възползваме от преимуществата, които дава огромната готовност на запаси, впрегнати за възобновяване след пандемията, съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.

Тези запаси би трябвало да бъдат употребявани в сходство с Целите за стабилно развиване, тъй че в бъдещето, което градим, да има повече приобщаване, тъждество, правдивост и екологичност, добави той.

Гутериш акцентира, че развитите страни имат опция да насочат задоволително запаси за възобновяване след рецесията, само че бедните и разрастващите се страни се нуждаят от външна помощ.

Генералният секретар обърна внимание на потребността от преструктуриране или отписване на външния дълг на страни с ниски и междинни нива на приходите.

През 2015 година страните членки на Организация на обединените нации одобриха Дневен ред в региона на устойчивото развиване до 2030 година Сред задачите, които той набелязва, са очистване на крайната беднотия, запазване на ресурсите на планетата и гарантиране на благоденствие за всички. Всяка от 17-те цели включва редица индикатори, които би трябвало да бъдат реализирани за период от 15 години.

От началото на пандемията от ковид в света са се заразили към 30,5 милиона души, а записаните смъртни случаи са 951 000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР