Пандемията ни показа, че дигитализацията е неизбежна, казва д-р Наталия

...
Пандемията ни показа, че дигитализацията е неизбежна, казва д-р Наталия
Коментари Харесай

Има все по-голяма синергия между бизнес и образование


„ Пандемията ни сподели, че дигитализацията е неизбежна ”, споделя доктор Наталия Футекова
(снимка: Steam)

Образованието би трябвало да залага от ден на ден на технологиите и да построява адаптивни персони, съобщи доктор Наталия Футекова, член на УС на БАИТ в сектор „ Висше обучение ” и ръководещ сътрудник на ERP.BG.

„ Пандемията ни сподели, че дигитализацията е неизбежна, както и това, че има още доста да се развиваме в тази посока. Информационните технологии като специалности в университетите са извънредно значими, тъй като основават освен фрагментите, които ще са нужни в бъдеще, те са нужни и в сегашното ”, сподели Футекова, която ще бъде измежду гостите на  50-годишнината от основаването на факултет „ Приложна математика и информатика ” към Технически университет – София.
още по тематиката
Положителна наклонност, съгласно нея, е все по-голямата синергия сред бизнеса и образованието, а това води до основаване на фрагментите, от които се нуждае модерната стопанска система.

„ Освен практическите умения, несъмнено, е доста значимо просветителната система да възпитава устойчиви и адаптивни персони, тъй като точно това са качествата, които се оказаха най-важни през последните месеци и хората, които ги имат, съумяха да запазят позициите си ”, разяснява доктор Футекова.

Днес в специалностите на факултет „ Приложна математика и информатика ” към Технически университет – София се  приготвят експерти с висше обучение с математическа подготовка, със обилни знания в компютърните науки и с умения в актуалните осведомителни технологии.

Освен опит, достижения и обичаи, университетът разполага със модерни материална база и способи за образование, а също по този начин развива дейна научно-изследователска активност. В процеса на образование се основават умения за анализиране и създаване на математически модели, за оценка на адекватността им и за използване на модерни осведомителни технологии при решение на приложни задания за индустриални, механически и стопански процеси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР