Пандемията и принудителната самоизолация в Испания и в редица други

...
Пандемията и принудителната самоизолация в Испания и в редица други
Коментари Харесай

Коронавирусът удари раждаемостта в Испания, Италия и Франция

Пандемията и насилствената самоизолация в Испания и в редица други европейски страни са довели до внезапен спад в раждаемостта, написа известният испански вестник El Pais, представен от БГНЕС.
Според вестника, в Испания раждаемостта през декември и януари в съпоставяне със същия интервал на предходната година е намаляла с 22,6%.
 Пандемията не спомогна за раждаемостта у нас Пандемията не спомогна за раждаемостта у нас
Въпреки очакванията, ражданията у нас не се усилиха и по време на пандемията. 53 968 са били те през предходната година против 54 762 през...
" Засега имаме данни единствено за два месеца от 2021 година Това не е задоволително, с цел да се направи точна прогноза за цялата година, само че към този момент е ясно, че спадът е трагичен ", съобщи пред вестника шефът на института на Националния съвет за проучвания Диего Рамиро.
Както беше маркирано, сходна обстановка се следи и в други европейски страни. През декември броят на новородените в Италия в съпоставяне със същия интервал на предходната година е намалял с 21,6%. Във Франция раждаемостта е спаднала с 13% през януари, написа вестникът.
Сред главните фактори, принудили хората краткотрайно да отсрочат решението да основат ново потомство, е внезапното понижаване на работните места и високата смъртност от ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР