Пандемията COVID-19 направи почистването ежедневен ритуал. Ето повърхностите, с които

...
Пандемията COVID-19 направи почистването ежедневен ритуал. Ето повърхностите, с които
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да чистим всеки ден заради коронавируса

Пандемията COVID-19 направи почистването всекидневен обред. Ето повърхностите, с които би трябвало да се справяте всеки ден, даже откакто животът ви се възстановява.
Всеки публицистичен артикул е определен без значение, макар че може да получим отплата или да получим комисионна, в случай че купите нещо посредством нашите връзки.
1. Твоите ръце
Може да ви се стори излишно, само че специалистите са съгласни, че честото миене на ръцете е най-хубавият метод за попречване на заразяване с ковид и дълъг лист от други болести. COVID-19 да вземем за пример може да се предава, когато инфектираните хора кашлят или кихат в ръцете си и по-късно допират ръцете на различен човек.
2. Дръжки на вратите
Експертите поучават първо да ги измиете със сапун и вода, което отстранява мръсотията. След това избършете дръжките на вратите с дезинфекцираща кърпичка или спрей - като белина, алкохол или всеки артикул със наличие на алкохол 70% или по-високо. За да сте сигурни, че дезинфектантът е най-ефективен, оставете го да изсъхне за времето, предложено на етикета на продукта.
3. Волани
Възможно е да шофирате по-малко от нормално през днешния ден, само че въпреки всичко би трябвало да дезинфекцирате повърхностите с висок контакт в колата си толкоз постоянно, колкото повърхностите във вашата къща.
4. Ключове за осветяване
Ново проучване допуска, че COVID-19 може да живее до два до три дни върху пластмасови и неръждаеми повърхности като светлинни ключове. Подобно на дръжките на вратите и други повърхности с високо допиране във вашия дом, първо избършете ключовете за лампи със сапун и вода, последвани от домашен дезинфектант.
5. Дръжки за уреди
Дръжките на домашен уреди като хладилници, съдомиялни машини, фурни и микровълни постоянно се подценяват, само че те могат да бъдат място за размножаване на микроби и заболявания като ковид. Експертите предлагат постоянното им разчистване,
 Акад. Богдан Петрунов: Колективният имунитет може да бъде построен най-рано в края на годината Акад. Богдан Петрунов: Колективният имунитет може да бъде построен най-рано в края на годината
Независимо, че хората са ваксинирани, би трябвало да съблюдават противоепидемичните ограничения. Имунитетът, който основава имунизацията, е към една...
6. Кухненски плотове
Дезинфекцирането на вашите кухненски плотове и мивка би трябвало да се трансформира в общоприета част от вашата почистваща стратегия, даже откакто завърши пандемията на COVID-19.
7. Мобилни телефони
Вашият смарт телефон е един от най-мръсните детайли, които притежавате - и може да бъде огнище за болести като ковид. Не забравяйте да изключите електрониката си, преди да я почистите, и избягвайте да пръскате устройството си непосредствено.
8. Подове
 Ангел Кунчев: Ние ще кажем на хората какво да вършат с имунизациите Ангел Кунчев: Ние ще кажем на хората какво да вършат с имунизациите
Масово в България втората имунизация на имунизацията се появява в края на април и началото на май. Дотогава ние ще кажем на хората какво д...
Ако постоянно работите или готвите у дома, подовете ви може да се нуждаят от по-често разчистване. CDC предлага разчистване на подовете с плочки със примес от една чаша белина и пет галона вода;
9. Кредитни карти
Предмети, които постоянно носите, като кредитни и дебитни карти, би трябвало постоянно да се дезинфекцират, с цел да не се позволяват заболявания като COVID-19. След като употребявате картата си, бързо я избършете с дезинфектант, изключително в случай че до нея се е докосвал касиерът..
10. Клавиатури
Вярвате или не, клавиатурата на вашия преносим компютър или компютър е един от най-мръсните предмети във вашия дом. В името на вашето здраве и на компютъра ви е добре да го дезинфекцирате всекидневно.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР