Панатинайкос запази шансове да си осигури домакинско предимство на четвъртфиналите

...
Панатинайкос запази шансове да си осигури домакинско предимство на четвъртфиналите
Коментари Харесай

Панатинайкос запази шансове за домакинско предимство на 1/4-финалите

Панатинайкос резервира шансове да си обезпечи домакинско преимущество на четвъртфиналите в Евролигата, откакто реализира трагично 96:95 (55:42, 87:87) след продължение над домакина Олимпия Милано с панер на Майк Джеймс секунда преди края.

Гърците заемат четвъртото място в класирането сега, само че могат да бъдат изместени от него, в случай че Реал Мадрид и Олимпиакос завоюват дуелите си довечера. Италианците имаха преимущество през по-голямото част от мача като три минути преди края на третата част водеха с 69:52.

.@Nick_Calathes15 and @TheNatural_05 combine for 36 points in the @paobcgr win pic.twitter.com/R6ZaINvTa0
— EuroLeague (@EuroLeague) April 5, 2018
Панатинайкос стигна до поврат в края на четвъртата част, само че с три точни наказателни удара Дайрис Бертанс изравни за 87:87 три секунди преди финалната сирена на постоянното време. В последната офанзива Бертанс стреля от отдалеченост, само че не съумя. Джеймс вкара 18 точки за ПАО, с колкото се отличиха и Джеймс Гист и Ник Калатес. За италианците, които приключват акцията на предпоследното място с 1-0 победи и 20 загуби, Артурас Гудайтис приключи с 18 точки и 10 битки.

.@TheNatural_05 puts it up and it is tipped in by the opposition to give @paobcgr the win

What a finish!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/j6HDoM6KKm
— EuroLeague (@EuroLeague) April 5, 2018
Защитаващият купата си Фенербахче претърпя проваляне от гостуващия Уникаха Малага с 91:99 (36:47, 83:83) в мач без значително значение. Турците към този момент си бяха обезпечили второто място в постоянния сезон с 21 победи, а испанците приключват десети с 13 триумфа.

Уникаха Малага имаше преимущество през по-голямата част от мача, само че домакините започнаха последната четвърт със серия от 13:0, с цел да поведат с 64:59 и изглеждаше, че въпреки всичко ще стигнат до успеха.
Испанците още веднъж стигнаха до поврат, само че с късен панер Слукас за 83:83 прати мача в продължение.
В него гостите вкараха шест безответни точки, с цел да пернат с 94:87 и в последните две минути не изпуснаха водачеството. Неманя Недович направи страховит мач за испанците с рекордните в кариерата си 31 точки и 8 асистенции. Слукас беше водач за Фенербахче с 26 точки, 7 асистенции и 5 битки.

.@AnadoluEfesSK gets the upset win on the road pic.twitter.com/JQ0AufBiaV
— EuroLeague (@EuroLeague) April 5, 2018
Последният в класирането Ефес Истанбул приключи акцията, записвайки едвам седмата си победа, откакто надви с 81:79 (33:32) над домакина Баскония. Испанците приключват сезона на седма позиция и ще играят против Фенербахче в четвърфиналите. Ерик МакКълъм приключи с 21 точки за гостите, а за домакините с по 17 се отличиха Венсан Поарие и Торнике Шенгелия. Марселино Уертас можеше да донесе триумфа за Баскония при 79:80, само че пропусна секунда преди края.
The regular season is ending but the games aren't slowing down!

The story of last night pic.twitter.com/1Dn9Spep5U
— EuroLeague (@EuroLeague) April 6, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР