Panasonic с гордост представя новия си водещ цифров безогледален фотоапарат

...
Panasonic с гордост представя новия си водещ цифров безогледален фотоапарат
Коментари Харесай

LUMIX G9 - най-новият фотоапарат за снимане на открито и сред дивата природа

Panasonic с горделивост показва новия си водещ дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX G9, отличаващ се с изключителна подвижност и ултра бърза работа. Разработен въз основата на изключителните характерности и продуктивност на GH5, новият LUMIX G9 реализира най-високо качество на облика посредством възстановяване на разграничителната дарба, нюансите и цветовете с 20.3-мегапикселовия Digital Live MOS датчик без нискочестотен филтър. В режим Висока резолюция фотоапаратът записва изображения с еквивалентна разграничителна дарба 80 мегапиксела в JPEG/RAW формат. Процесорът Venus Engine пресъздава облици с висока точност и реалистичност благодарение на технологиите Multipixel Luminance Generation и Intelligent Detail Processing.

Стабилизаторът на облика Body I.S. (Image Stabilizer) в тялото на LUMIX G9 е доста усъвършенстван, с помощта на което скоростта на пандиза може да бъде понижена с до 6.5 степени. Това е реализирано посредством по-точно пресмятане и анализиране на заклащането при разнообразни условия на снимане, като се употребява информация за ъгловата скорост и придвижването, получена освен от жиросензора, само че и от заснемащия датчик и датчика за ускоряване.

Комбинирайки B.I.S. (Стабилизатор на облика в тялото, 5-осев) и O.I.S. (Оптичен стабилизатор на облика, 2-осев), стабилизаторът на облика 5-axis Dual I.S.2 (5-осев двоен стабилизатор на облика 2) при LUMIX G9 компенсира още по-големи заклащания, които в други случаи биха били отвън надзор. Ефективната композиция на O.I.S и B.I.S. е доста потребна при потребление на телеобектив и при неподходящи обстановки, като да вземем за пример снимане през нощта или снимане от ръка.

Стабилизаторът на облика 5-axis Dual I.S. 2 работи, както при запис на фотоси, по този начин и при запис на видео, в това число 4K видео.

С високоскоростния си и високопрецизен автофокус с DFD технология фотоапаратът реализира най-бързо автоматизирано фокусиране от 0.04 секунди, което е и най-бързото в сектора, а с високата си успеваемост на следене, LUMIX G9 в никакъв случай няма да изгуби обекта.

LUMIX G9 също по този начин прави и най-бързото в своя клас снимане с 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) при цялостна резолюция от 20.3 мегапиксела, с цел да не пропуснете значимите моменти. Заедно с функционалностите 6K/4K PHOTO, потребителите могат да изберат най-подходящия режим на снимане в серия, според от съответната обстановка, в допълнение към естествения режим на поредни фотоси.

LUMIX G9 има най-големия в своя клас Live View визьор (LVF) с висока степен на нарастване от почти 1.66x / 0.83x (приравнено към 35mm фотоапарат). Образът във визьора не се затъмнява, даже при високоскоростно снимане в серия. Предвиден е и нощен режим, както и функционалност AF Point Scope.

Благодарение на потреблението на OLED технологията, при визьора е реализирано безпрепятствено обрисуване с периодичност 120 fps и извънредно бърза реакция с минимално забавяне, под 0.005 секунди, както и доста висок контрастност 10 000:1 за оптимално положително зрително усещане.



За да издържи и на най-тежките външни условия, LUMIX G9 има предно и задно шаси, отлети напълно от магнезиева сплав, и е резистентен освен на водни пръски и прахуляк, само че също по този начин и на заледяване до -10 градуса по Целзий. Най-големият в този клас LCD екран за положението, ситуиран в горната част на фотоапарата, прави снимането още по-лесно и удобно. Що се отнася до задния екран, той е с 3.0-инчов LCD екран, свободен ъгъл на въртене, висока резолюция от 1040K точки и екранно съответствие 3:2. G9 има два слота за SD карти памет, съвместими с класа за висока скорост и потенциал UHS-II.

LUMIX G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi® съгласуваност за по-гъвкаво и елементарно снимане и неотложно шерване на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава опция за непрекъсната връзка със смарт телефон или таблет с минимална консумация на сила. При Wi-Fi връзка може да бъде определен честотен обсег 5GHz (IEEE802.11ac) в допълнение към стандартния обсег 2.4GHz (IEEE 802.11b/g/n) за по-сигурна и постоянна връзка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР