Panasonic с гордост представя нов цифров сменяем варио телеобектив, LEICA

...
Panasonic с гордост представя нов цифров сменяем варио телеобектив, LEICA
Коментари Харесай

Първият в света варио телеобектив Panasonic, поддържащ пълен обхват с F1.7 бленда

Panasonic с горделивост показва нов дигитален заменяем варио телеобектив, LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550), който поддържа цялостна F1.7 бленда в целия обсег на вариото 50-100 mm (приравнено към 35 mm фотоапарат) и има извънредно високи оптични характерности, отговарящи на строгите стандарти на LEICA. Обективът LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. е подобаващ освен за снимка, само че и за видеозаснемане, с цел да отговори на условията както на професионалните фотографи, по този начин и на видеооператорите.

Новият обектив LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. (H-X2550) е планиран, с цел да се комбинира съвършено с LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), който към този момент се предлага на пазара и е високо оценен от експертите. Тези два обектива покриват фокусни дистанции от необятен ъгъл до телефото, функционирайки като осем обектива с закрепено фокусно разстояние (20mm / 24mm / 28mm / 35mm / 50mm / 75mm / 85mm / 100mm, приравнено към 35 mm фотоапарат), осигурявайки същото или даже по-високо равнище на експресивност, в сравнение с обектив с закрепено фокусно разстояние може да предложи. И двата разполагат с високоскоростна F1.7 бленда, която обезпечава хубав боке резултат и висока описателност. Те имат идентична диафрагма и функционалност, тъй че за създателите е елементарно да снимат неповторими облици, като употребяват тези два обектива с минимални старания.

Състояща се от 16 детайла в 11 групи, оптичната скица на обектива съдържа асферична леща и три ED (Extra-low Dispersion) лещи, които дейно понижават надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на нарастването. Сферичната аберация и изкривявания също се поправят от асферичните лещи за зашеметяващо висока разграничителна дарба. Използването на асферични лещи и оптималната настройка на оптичната скица води до компактни размери и ниско тегло, макар изключителните оптични характерности.

С опцията за ръководство от датчика с оптималната скорост 240 фрагмента в секунда се реализира високоскоростен и високопрецизен автофокус. Новият обектив има доста изразително предимство и във връзка с видеозаписа. В допълнение към безшумната работа, реализирана от вградената система за ръководство на фокуса, безстепенната гривна за блендата и микро-стъпковият надзор на блендата оказват помощ на фотоапарата гладко да компенсира измененията в яркостта при варио или панорамиране. Оптичната настройка обезпечава изключителна барицентрична непоклатимост, с цел да сведе до най-малко изместването на облика при варио. Гривната за фокусиране е оборудвана със специфичен обединителен механизъм за превключване сред автофокус и ръчен фокус, който обезпечава точно и интуитивно фокусиране. Обективът също по този начин може да се превключва сред линеен и нелинеен режим на работа. LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. дава опция за осъществяване на великолепен видеозапис и с помощта на вградения механизъм за дейно угнетяване на така наречен фокусно дишане в целия диапазон на вариото.

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50mm / F1.7 ASPH. се характеризира с минимално разстояние на фокусиране 0.28 m (при последна широкоъгълна позиция, 0.31 m при последна телефото позиция) и оптималната степен на нарастване 0.42x (приравнено към 35 mm фотоапарат) за превъзходна макро снимка. Здравата структура, устойчива на прахуляк и водни пръски*, обезпечава добра преносимост и опция за приложимост на обектива в тежки условия и при ниски температури – даже до минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР