Panasonic е производителят, който най-много се гордее с качественото изображение

...
Panasonic е производителят, който най-много се гордее с качественото изображение
Коментари Харесай

Ревю на телевизора Panasonic FZ800 OLED TV

Panasonic е производителят, който най-вече се гордее с качественото изображение и положителното цветопредаване на своите тв приемници. Компанията се слави с дълга история в основаването на професионални студийни монитори, а потребителските й OLED-телевизори се употребяват от хиляди хора по света.



В основата на гамата OLED-телевизори на Panasonic от 2018 г стои флагмана FZ952 / FZ950, В него участва второто потомство процесор Studio Color HCX и новия саундбар Dynamic Blade на Technics. Всъщност, в случай че не желаете съществуване на саундбар, междинният клас FZ800, който преглеждаме тук предлага идентично качество на доста конкурентна цена. Това го прави отлична опция. Нека го разгледаме по-детайлно в актуалното ни ревю.


Дизайн
Panasonic FZ800 няма по какъв начин да бъде присъединен към премиалните решения на компанията. Но това значително отразява студийното завещание на тв приемника. Тоест, тук няма да срещнете атрактивна тънка рамка към екрана или красива стойка. Но пък ще се насладите на първокласен и противоположен облик.



Тъй като FZ802/FZ800 употребява OLED-панел в основата си, горната рамка е единствено няколко милиметра. Долната обаче е по-голяма, защото там се намира електрониката и саундбара. Черната стойка в долната част е железна и е изпълнена в обичаен дизайн. Той е по едно и също време атрактивен и удобен. Въпреки това, стойката надеждно държи устройството на мястото си и наподобява по-органично вписана от моделите с крачета. Предвидена е също и опция за стенен монтаж благодарение на VESA скрепителна система.
Превърнете хола си в холивудско студио
В FZ800, както и във всеки различен OLED-телевизор на пазара, се употребява панел, произвеждане на LG Display. Това значи, че можете да получите бездънен черен цвят и необятни ъгли на видимост, което прави OLED-дисплея да наподобява толкоз добре. Обработката на картината зад кулисите в действителност отличава една марка от друга.

FZ802/FZ800 е основан на второто потомство цветови процесор Panasonic’s Studio Colour HCX. Компанията го създаде взаимно с холивудски режисьори. Той е предопределен да обезпечи най-точно изображение.


Поради потреблението на детайлни графични процеси, FZ800 дава извънредно тъкмо цветопредаване. То на процедура покрива съвсем 100% DCI-P3 цветовото пространство и правейки по-точни цветовете в по-тъмните и по-светлите области на изображението
Новата функционалност Dynamic LUT също по този начин значи, че вместо да употребява един LUT, HCX процесорът проучва изображението и настройва LUT от сцена до сцена.



Тук също по този начин е планувана усъвършенствана обработка на изображението, както и мащабиране, което е предопределено за основаване на по-добро изображение при по-ниска резолюция на наличието, а също и системи за понижаване на шума при източници на сигнал с по-ниско качество. В резултат на цялата тази обработка се получава по-голяма изясненост, усъвършенствана бляскавост, по-точно възпроизвеждане на цветовете, тъй че гледайки FZ800, Вие в действителност можете да видите оптимално качествена картина.
Panasonic поддържа HDR10 (разширен динамичен обсег на системата), Hybrid Log-Gamma (HLG) и бъдещи актуализации на фърмуера, HDR10+ (познахте: още по-усъвършенствана система, употребяваща динамични метаданни за смяна на оптималната бляскавост от сцена до сцена, като по този метод усъвършенства качеството на HDR). FZ800 обаче не поддържа Dolby Vision, което евентуално ще се окаже проблем за някои евентуални купувачи.


Тази година обаче се появи новата функционалност Dynamic Scene Optimiser: оптимизатор на динамичните подиуми, който проучва HDR изображението и настройва параметрите на наличието. Присъства също и автоматизиран регулатор на яркостта на картината според от равнището на осветеност в помещението.

Въпреки, че последните две функционалности може да доведат до разминаване на изображението от стандартите на промишлеността, Panasonic въпреки всичко се придържа към прецизността на изображението, което се потвърждава от поддръжката на Ultra HD Premium и THX. Той също по този начин включва цялостния набор от детайли за ръководство, калибриране, ISF документи, тъй че професионалният калибратор може да основава необикновено прецизен облик или посредством ръчна конфигурация или благодарение на автоматизираната функционалност за контролиране на параметрите.



FZ800 има още геймърски режим, който заобикаля по-голямата част от обработката и може да обезпечи време за освежаване 22ms. Това е годно, без значение дали играете в HD, 4К, SDR или HDR, което прави Panasonic отличен избор за геймърите.



Ако сте фен на спорта, тук има и специфичен състезателен режим с усъвършенствана управляемост на придвижването, тъй че не пропускайте нито едно бързо деяние. Поддържа се също прибавяне на черна рамка, което усъвършенства прехода сред всеки кадър. Въпреки, че това в действителност оказва помощ, може да е проблем за някои консуматори, тъй като ще го възприемат като вибриране.
Звук
Във FZ800 липсва Dynamic Blade звуков панел, авансово надъхан от Technics, който обаче е налице в по-скъпия FZ952. Въпреки това, актуалният ни воин към момента звучи изненадващо добре за актуален OLED Slimline тв приемник.

За разлика от съперника си LG, Panasonic не поддържа Dolby Atmos, тъй че няма да можете да се възползвате от по-пространственото звучене.

Sound TL; DR: Качество на звука, учудващо добре звучащо за OLED-телевизор с такава тънка линия. Ако звученето за Вас обаче е доста значимо, можете да погледнете към FZ952 и по-специално върху неговия звуков панел, който е настройван от Technics.
Smart-TV (Моят домакински екран)
Интелигентната платформа Panasonic My Home Screen е извънредно елементарна спрямо множеството нейни съперници, само че това не е безусловно нещо неприятно. Когато натиснете бутона „Home“ на дистанционното управление, Вие получавате избор от три разновидността: Live TV, Apps и Devices.

Тъй като смарт-платформата е относително елементарна, тя не се нуждае от голяма изчислителна мощност за нейната работа, което я прави дружелюбна, надеждна и безпроблемна. Благодарение на Freeview Play пък имаме много обстоен лист от услуги, като BBC iPlayer, ITVhub, All4, My5, BBC News & Sport и UK Play. Smart TV TL; DR: интелигентната платформа на Panasonic е лесна и интуитивна за ръководство и съдържа съвсем всички съществени стрийминг-услуги в един комфортен портал.


Безпрецедентна акуратност на изображението
В FZ800, Panasonic несъмнено е обърнала огромно внимание върху качеството на изображението, което е по-добро даже и това, което сме привикнали да виждаме в тв приемниците на компанията досега. Въпреки, че обликът в действителност се дължи на OLED-панела, който не е произвеждане на Panasonic, а на LG Display, в картината липсват присъщите за LCD панелите замъгляващи и “замърсяващи ” резултати.

Също по този начин, тук остава единствено красивата картина с черния бездънен цвят и отличната контрастна продуктивност. Panasonic също по този начин интензивно работи с цел да подсигурява, че нейните OLED-телевизори за 2018 ще запазят детайлността в затъмнените зони. С доста фина последователност, до момента в който изображението прави преход от черния цвят.


Обобщение
Panasonic FZ800 OLED съставлява средночестотен OLED-телевизор. Той е чудесно допълнение към настоящата продуктова гама. Отличаващото при него е съществуването на някои нови и забавни функционалности. При това на извънредно конкурентна цена.



FZ800 прави тъкмо това, за което е предопределен. Той обезпечава извънредно тъкмо изображение. Това несъмнено не е конкурентен пакет с поддръжка на Dolby Vision и Dolby Atmos, присъстващи в OLED-устройствата на LG, само че в него има HDR10 +, динамично настройваща се контраст в другите подиуми.

Най-новата версия на процесора Panasonic’s Studio Colour HXC обезпечава висока акуратност на изображението. To в действителност впечатлява с превъзходното цветопредаване и обилие от елементи в сенките. Графичната обработка е еднообразно добра, даже и в случаите на динамично движещи се обекти, когато оптимизатора оказва помощ да се усъвършенства HDR продуктивността.



Дизайнът може да не е нещо впечатляващо, само че е добре изработен и чудесно изглеждащ за ултра-тънък тв приемник. Смарт-платформата е елементарна, само че ефикасна и в действителност, единственият действителен проблем на FZ800 е неналичието на Dolby Vision поддръжка.

 Когато се вземат поради всички фактори, ще Ви бъде много мъчно да намерите най-хубавия OLED тв приемник за налични пари. LG С8 да вземем за пример може да дава по-ярко изображение, само че той е по-скъп, което слага Panasonic в доста по-конкурентна позиция на отрасловия пазар.







Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР