Паметник на поета Димитър Данаилов откри вицепрезидентът в родния му

...
Паметник на поета Димитър Данаилов откри вицепрезидентът в родния му
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри в Чирпан паметник на поета Димитър Данаилов


Паметник на поета Димитър Данаилов откри вицепрезидентът в родния му град Чирпан. Данаилов посвещава живота си на поета Яворов и 30 години е шеф на Къща музей „ П. К. Яворов “.

„ Човек галактика, със своя гений Димитър Данаилов вечно ще остане в пантеона на българската лирика “, уточни вицепрезидентът. „ Данаилов приемаше хората с необятно отворено сърце и с мъдрост, неприсъща на всеки. Просвещаваше младите що е просвета, възпитаваше ги да знаят и помнят, че книжовността и духовността построиха българската страна и запазиха българския народ. Учеше ги да ценят българското културно и историческо благосъстояние “, посочи.

Вицепрезидентът напомни стихотворението „ Молитва към индивида “, в което Димитър Данаилов показва своята придирчивост към хората да бъдат на първо място хора с положителни сърца. „ Да четем деликатно завета му през днешния ден, когато допуснахме най-страшното – отворихме Кутията на Пандора с омразата между тях. Да препрочитаме Данаилов и да се опитваме да надскачаме себе си “, прикани Йотова.

Вицепрезидентът благодари на управлението на община Чирпан и всички, съпричастни към реализирането на концепцията за паметника. Тя особено поздрави скулптора Музафер Сабри. Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов благодари на президентската институция за поддръжката за българската просвета и нематериалност, оповестиха от прессекретариата на Президентството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР