Паметник на починалия без време легендарен бивш треньор на Черно

...
Паметник на починалия без време легендарен бивш треньор на Черно
Коментари Харесай

Паметник на легендарен футболен треньор бе открит във Варна

Паметник на умрелия без време именит някогашен треньор на " Черно море " Никола Спасов беше открит през днешния ден пред централния бранш на стадион " Тича ".

Средствата за построяването са събрани от почитатели в акция, почнала през м.г., а създател на творбата е Веселин Костадинов. Той е изобразил Спасов с моряшка шапка и сако, с цветовете на " Черно море ", правейки прилика с прякора на треньора - Адмирала, по гледище на последователите. Със средства помогнаха също " Черно море " и БФС.

Именно с такова облекло беше Спасов по време на празненствата за спечелването на Купата на България през 2015 година Това е и най-големият триумф на треньора, отпред на " Черно море ". Никола Спасов води варненския отбор на два пъти - от 2007 до 2009 година и от 2014 до 2016 година Под негово управление отборът завоюва бронзовите медали през 2009 година и два пъти се класира за присъединяване в евротурнирите.

На три пъти е бил ментор на северномакедонския " Брегалница " (Щип), работил е още в казахстанския " Казъл Жар ", а в България - в " Спартак " (Вн), " Светкавица ", " Царско село ", " Калиакра ". Последният му тим бе " Монтана ", където работи до гибелта си на 23 ноември 2020 година поради затруднения от COVID-19.

На откриването на паметника участваха футболистите на " Черно море ", отпред с треньора си Илиан Илиев, ветерани на клуба, измежду които Тодор Марев и Георги Жеков, както и кметът на Варна Иван Портних.

" Пожелавам на " Черно море " да задмине триумфите на брат ми ", съобщи разчувстваният брат на Никола Спасов - Юлиян (също някогашен състезател на варненския тим), по време на откриването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР