Паметен дебют за Финландия на европейски финали. Суоми поднесе първата

...
Паметен дебют за Финландия на европейски финали. Суоми поднесе първата
Коментари Харесай

След ужаса с Ериксен: Финландия дебютира с победа срещу Дания

Паметен дебют за Финландия на европейски финали. " Суоми " сервира първата изненада на Евро 2020, побеждавайки с 1:0 домакина Дания.

Срещата на " Паркен " бе спряна в края на първото полувреме, откакто звездата на " аления динамит " Кристиан Ериксен се свлече на земята. Около 15 минути лекарите се бореха за живота му на терена, а по-късно бе изнесен с кола за спешна помощ и след това откаран в болница. Твърди се, че е получил сърдечен удар.

Падането на Ериксен мощно тормози двата отбора, а основният арбитър Антъни Тейлър реагира мигновено, прекъсвайки дуела.

Снимка: Reuters

Капитанът на Дания Симон Кяер пък направи всичко допустимо съотборникът му да не си глътне езика.

След известно спиране, от УЕФА оповестиха, че положението на Ериксен към този момент е устойчиво и той ще остане в болница под наблюдаване.

След среща сред представители на двете федерации бе решено мачът да бъде възобновен, като точно футболистите на Дания и Финландия са настояли дуелът да се доиграе.
Снимка: Reuters
Мачът бе възобновен към един час след неговото прекъсване, а почитателите на " Паркен " посрещнаха двата отбора с овации.

В 60-ата минута Финландия поведе с 1:0 след гол на Йоел Похянпало, а в 74-ата вратарят на " Суоми " Лукас Храдецки се трансформира в воин, откакто избави дузпа, изпълнена от Пиер-Емил Хьойберг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР