Пълненият шаран е традиционно ястие, което почти всяка домакиня сервира

...
Пълненият шаран е традиционно ястие, което почти всяка домакиня сервира
Коментари Харесай

Задължително сложете тези подправки към шарана, ако искате да се получи ненадминато вкусен

Пълненият шаран е обичайно ядене, което съвсем всяка стопанка сервира на трапезата за Никулден. Тази риба би трябвало да се готви в действителност деликатно, в случай че желаете най-после усетът й да бъде свръхестествен. Има не малко тънкости и специфики, около готвенето на шарана. Важно е също деликатно да се сортират подправките, с които да го овкусите.

Днес ще споделим с вас всички тези трикове и хитрини, които са част от арсенала на умната и проведена стопанка. Сигурни сме, че ще ви бъдем потребни и вашият шаран ще е по-вкусен от всеки път.
Как се готви съвършеният шаран?
Преди да ви издадем подправките, с които да овкусите рибата, е доста значимо да изберете свеж артикул. В противоположен случай месото няма да е нежно и ще има по-засилена миризма.

Ако имате опция, купете шаран, който е без люспи. Този тип се получава по-вкусно, а и подготовката му лишава по-малко време, защото не се постанова да чистите покритието на рибата.

Сега идва ред на подправките, които да употребявате, до момента в който готвите вашия шаран за Никулден.
С какви подправки да овкусим шарана?
Пълненият шаран, както и сами знаете, е класика. За да е още по-апетитен и апетитен, не пропускайте да добавите към него мащерка, магданоз, черен пипер, сол и девесил. Именно тези подправки ще го трансфорат в кулинарен шедьовър, какъвто малко на брой са имали опцията да опитат.
Лесна рецепта за пълнен шаран
Пълненият шаран е обичайната рецепта за Никулден, която все по-малко хора подготвят, тъй като си мислят, че е сложна. Всъщност няма нищо...

Разбира се, в случай че ароматите на някоя от подправките не ви се нравят изключително, можете да ги пропуснете. Не е наложително да добавяте всяка една от тях.

Ако обаче сте решили да изпечете шарана на скара, би трябвало авансово да го мариновате. За задачата ще са ви нужни лимонен сок, соев сос, зехтин и всички останали подправки, които нагоре изброихме.

Никога не забравяйте на финала да добавите и комат лимон, който да придаде спомагателна прохлада на рибата.

Да ви е вкусно!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР