Пълната програма тазгодишното издание на фестивала за съвременен танц One

...
Пълната програма тазгодишното издание на фестивала за съвременен танц One
Коментари Харесай

Какво предлага на зрителите тазгодишното издание на One Dance Week

Пълната стратегия тазгодишното издание на фестивала за актуален танц One Dance Week към този момент е реалност. От 20 септември до 19 октомври в Пловдив ще бъдат показани 22 спектакъла на 17 танцови компании. Фестивалът залага както на одобрени имена от актуалната сцена, по този начин и на млади актьори от разнообразни елементи на света - Белгия, Полша, Чехия, Австралия, Индонезия, Тайван, Япония, Израел, Сирия, оповестяват от One Dance Week.

В рамките на денонощието на 24 май феновете на актуалния танц ще могат да си купят специфичен пас, който дава опция да бъдат гледани 8 авансово определени спектакъла от програмата на фестивала.

Откриването на One Dance Week е на 20 септември с последнатата продукция на белгийската компания PEEPING TOM. Представлението изследва другите стадии и скритите лица на детството. С " ДЕТЕ " компанията приключва трилогията си, включваща " Баща " / Vader (2014 г.) и " Майка " / Moeder. Спектакълът дава обещание внушителна сценография и цели да предизвика феновете да надникнат в личните си мемоари от детството. Поради огромния интерес " ДЕТЕ " ще бъде показан и 21 септември.

 На 24 май всички искащи могат да си купят пас за 8 постановки от програмата на фестивала.
© Sofia Dance Week

На 24 май всички искащи могат да си купят пас за 8 постановки от програмата на фестивала.

На 22 септември фестивалът ще покаже спектакъла " МЕДИУМ " на индонезийския хореограф Рианто - актуален
прочит на екзотичния обреден феномен Ленгер - танц на плодородието и съблазняването от остров Ява в Индонезия.

Следват " ПОД НЕБЕТО НИСКО " на сирийския мултидисциплинарен актьор Уеал Али (27 септември) и " ТАНЦУВАМ, ЗАЩОТО НЕ ВЯРВАМ НА ДУМИ " на японската хореографка Каори Ито (29 септември). Представленията ще бъдат показани на камерната сцена на Драматичен спектакъл Пловдив. Междувременно едни от най-хубавите брейк денс актьори от Тайван канят публиката да се включи в техния MONDAY SCHOOL - открит урок в централната част на Пловдив (28 и 29 септември).

Сегедската компания за актуален танц ще покаже интерпретацията си на " КАРМИНА БУРАНА " на 29 септември. Спектакълът вдъхва нов живот на известната кантата на Карл Орф, основана по едноименния феодален алманах с разкази.

 Кадър от
© Chang-Chih Chen

Кадър от " СвободниСтъпки "

В началото на октомври фестивалът се концентрира върху танцово изкуство от Тайван със спектаклите " СвободниСтъпки " (3 октомври) и " СвободниСтъпки - Нини " (4 октомври) на компанията HORSE. Паралелно с това във вечерта на 3 октомври на сцената на Дом на културата " Борис Христов " ще гостува италианската хореографка Луна Ченере със соловото си осъществяване " КОКОРО ".

На 4 октомври спектакълът " СОМА " на чешкия хореограф Мартин Талага ще подсети на публиката, че тялото е тленна обвивка на това, което в действителност ни прави хора. През 2018 година представлението е отличено с огромната премия на чешката танцова платформа.

На 5 и 6 октомври е гостуването на израелската L-E-V COMPANY на Шарон Еял и Гай Бехар, които ще показват най-новия си театър " Глава трета ". Неговата международна премиера ще се състои в Германия броени дни преди проявлението му в Пловдив. Представлението приключва трилогията на компанията, отдадена на любовта и е фокусирано върху раздялата.

На 11 и 12 октомври цигуларката Биляна Вучкова, хореографите Акеми Нагао и Джунко Вада, дружно със звуковия актьор Ханс Питър Кун ще показват пърформанс-инсталацията " ЗЛАТНИ ИЛЮЗИИ ". А още веднъж на 11 и 12 октомври One Dance Week ще насочва вниманието към нови модерни актьори от Канада със спектаклите КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ на хореографката Клара Фюре и " НЯКОГА ПРЕДИ " на компанията Out Innerspace.

Друг главен акцент в програмата е A Simple Space на австралийската натрупа за актуален цирк Gravity & Other Myths. В спектакъла седем акробати показват впечатляващи умения без да употребяват технологии, трикове или осигурителни въжета и като че ли се опълчват на законите на физиката. Зад кулисите няма нищо - нито светлини, нито грим или специфични костюми. Само перкусии, които отмерват ритъма на прелитащите тела.


© Clara Furey

" Космическа обич "

Фестивалната стратегия приключва с фокус върху актуалния танц на Полша с " Втора природа " на Агата Синиарска и Каролина Гживнович (18 октомври) и " Добре пристигнали " на Аурора Лубос (19 октомври). Агата Синиарска и Каролина Гживнович изследват природата, с цел да показват актуален прочит на контузията на Холокоста, а Аурора Лубос визира мъчителната тематика за бежанската рецесия в Европа.

Програмата на One Dance Week 2019 може да бъде открита тук. Билети могат да бъдат купени в мрежата на Epaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР