Пълна с вода огромна дупка, която се е отворила по

...
Пълна с вода огромна дупка, която се е отворила по
Коментари Харесай

Огромна мистериозна дупка в Мексико нараства

Пълна с вода голяма дупка, която се е отворила по незнайни аргументи в поле в централната част на Мексико, става все по-голяма, прецизираха от локалната гражданска отбрана, представени от ДПА.

Дупката, която беше единствено пет метра в диаметър, когато беше открита за първи път в село Санта Мария Закатепек в централния щат Пуебла, в този момент е 97 на 78 метра, посочи генералният координатор на локалната гражданска отбрана Хосе Антонио Рамирес.

Собственичката на единствената къща в покрайнината, която стои непосредствено на ръба на кратера, я открива за първи път, когато е чула мощен звук през уикенда. Рамирес сподели, че къщата ѝ е изложена на риск.

Причините за появяването на дупката се проверяват.

Националната гражданска отбрана на Мексико съобщи, че подземните води, течащи в елементарно ерозиращата се почва, може да са предизвикали кратера.

Дълбочината на дупката е към 20 метра.

Вулканът Попокатепетъл е на към 50 километра западно от Санта Мария Закатепек. Земята там съдържа залежи на пепел и фини вулканични фрагменти.

Според Американския геологически институт дупки се образуват, когато подземните води циркулират подземен, разтваряйки скалата под повърхността и създавайки пространства и пещери подземен.

Властите неведнъж предизвестиха обществеността да стои надалеч от кратера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР