Пълна мобилизация в Европейския парламент срещу спорния пакет „Моблиност”, който

...
Пълна мобилизация в Европейския парламент срещу спорния пакет „Моблиност”, който
Коментари Харесай

Антонио Таяни се обяви против гласуването на пакет Мобилност

Пълна готовност в Европейския парламент против противоречивия пакет „ Моблиност”, който визира българските превозвачи.

На доктрина има две благоприятни условия да не се стигне до избор на пакета „ Мобилност” на следващия ден. Първата е техническа – в случай че до един час не бъдат преведени всички ремонти в текста на всички езици. Втората опция е процедурна. Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни разяснява, че преди да се стигне до какъвто и да било избор, не е ясно може ли да се гласоподава текст, две трети от който е бил отритнат от Специализираната комисия по превоз. Все отново съгласно евродепутати шансът да не се стигне до избор е най-малък.

Тримата български евродепутати, които отсъстваха през вчерашния ден, имат разнообразни аргументи. Двама от тях съжаляват за отсъствието си, а един просто има разнообразни позиция от националната. Полетът на Светослав Малинов е просрочен, а Неджми Али е бил арестуван в родния си край. Но и двамата на следващия ден ще гласоподават за отменяне на пакета „ Мобилност”.

Николай Бареков обаче поддържа пакета „ Мобилност”. Той твърди, че 99 % от водачите в България мислят като него, само че не смеят да го кажат. „ Защото ги е боязън. Собствената ми сестра ме помоли да спра, тъй като нейното семейство също е ангажирано с този бизнес на най-ниските равнища. И това също основава предпоставки тези хора да бъдат уволнени, гонени. Хората се опасяват за хляба си”, разяснява пред БТВ Бареков.

Над 100 превозвачи от България се чакат на следващия ден за митинга. Над 300 ще дойдат от Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР