Пълна изолация, лишаване от сън, дискредитиране с лъжи и всевъзможни

...
Пълна изолация, лишаване от сън, дискредитиране с лъжи и всевъзможни
Коментари Харесай

Как издевателстват над Навални в руския наказателен лагер |

Пълна изолираност, отнемане от сън, дискредитиране с неистини и всевъзможни провокации - на това е изложен съветският опозиционен водач Алексей Навални в наказателния лагер " Покров ". Двама някогашни арестувани описват видяното.

Телевизионният канал " Дождь " заяви през днешния ден за издевателствата, на които е подложен опозиционният водач Алексей Навални в съветската наказателната колония „ Покров “.

Навални беше наказан на углавен труд след завръщането си от Германия, където той беше лекуван след опита да бъде токсичен в Русия с вещество от категорията на „ Новичок “. За събитията към арестувания опозиционер описват двамата някогашни пандизчии от Наказателната колония номер 2 Нариман Османов и Евгений Бурак, които са били в един отряд с Навални.

Пълна изолираност и отнемане от сън

По техните думи опозиционният деятел е държан в цялостна изолираност, а всички останали пандизчии са били в детайли инструктирани по отношение на възбраната да се беседва с него. За задачата поотделно е било разговаряно с всеки един арестуван. Освен това в колонията е бил показан филм, в който Навални е бил показан като гей. Тази информация удостоверява и Евгений Бурак.

По време на гладната стачка на Навални управляващите в съветския углавен лагер настанили до него човек, за който твърдели, че страда от открита форма на туберкулоза. Впоследствие това се оказа чиста инсценировка – очевидно, с цел да сплашат опозиционера и да го накарат да се откаже от своя митинг, изяснява Османов.

Освен това в първите три дни след връщането на Навални от затворническата болница са били прилагани разнообразни трикове, с цел да го лишават от сън – до него да вземем за пример е бил настанен човек, който по напътствие на управлението непрекъснато издавал „ разнообразни мощни звуци “, споделя още Османов.

Обвинения против Кремъл

Най-близкият сподвижник на Навални Леонид Волков разяснява репортажа на съветския ефирен канал " Дождь ", като изрази убеденост, че всичко което се случва с Навални в наказателния лагер става с експлицитното познание на президента Владимир Путин, защото единствено той има правото да дава разпоредби по отношение на опозиционния водач. „ Първо, тъй като всички ще търсят отговорност от Путин, в случай че от главата на Навални падне и косъм, до момента в който е в лагера, а и тъй като възможните интернационалните наказания следователно ще ударят директно Путин, неговите приятелчета и портмонета “, написа той във Facebook.

Волков допуска, че е дадена заповед да се „ направи живота на Навални в колонията нетърпим “. „ Да не го малтретират или убиват, само че пък в случай че други пандизчии го бият – това ще си е напълно в реда на нещата. Още повече, че във всяко ъгълче има видеокамери – по този начин управляващите постоянно ще могат да покажат и потвърдят, че насилието е осъществено „ не от нас “. „ А най-добре ще е, в случай че съумеят да предизвикат Навални, тъй че той самичък да удари някого и след това да бъде пребит, по този начин да се каже – справедливо “, споделя Волков.

Влошено здравословно положение

През януари 2021 Навални бе арестуван незабавно след завръщането си от лекуване в Германия. През февруари 2021 Навални беше наказан на углавен труд от 2 години и 8 месеца по делото „ Ив Роше “. После съдът смекчи присъдата до 2,5 години, като регистрира времето, прекарано от Навални под домакински арест.

Адвокати и сподвижници на опозиционния политик неведнъж са обръщали внимание на влошеното му здравословно положение от подлагането на наложително бодърствуване, както и от невъзможността да му се предават нужните медикаменти и храни.

От 31 март до 23 април Навални бе в гладна стачка в символ на митинг за това, че няма достъп до лекарска помощ. В момента Следственият комитет на Русия преглежда още няколко каузи, свързани с отношението към Навални и негови близки съратници.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР