Палестинско-израелският конфликт може да бъде уреден само чрез преки преговори

...
Палестинско-израелският конфликт може да бъде уреден само чрез преки преговори
Коментари Харесай

Лавров: Палестинско-израелският конфликт може да бъде уреден само чрез пряк диалог

Палестинско-израелският спор може да бъде организиран единствено посредством директни договаряния сред страните за да се реализира баланс на ползите, като се вземат поради решенията, взети от интернационалната общественост. Това съобщи през днешния ден съветският министър на външните работи Сергей Лавров след диалог с сътрудника си от Бахрейн Халид бин Ахмед Ал Халифа, съобщи ТАСС.

Бахрейн е срещу това да бъдат признавани за законни еврейските селища на Западния бряг на река Йордан - построяването им е " противозаконна активност, реализирана на окупирана палестинска земя ", акцентира Ал Халифа.

Съединени американски щати към този момент не считат, че тези селища са в нарушаване на интернационалното право, съобщи на конференция в понеделник държавният секретар Майк Помпейо.

Русия и Бахрейн развиват доверителни, партньорски връзки, тясно контактуват по линия на специфичните служби, по въпроси, засягащи сигурността и битката с тероризма. Москва демонстрира необикновен интерес към оценките на Манама за процесите в района на Персийския залив и Близкия изток като цяло, съобщи Лавров.

Ал Халифа насочи покана към съветските петролногазови компании да работят в Бахрейн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР