Палестински екстремисти изстреляха ракета от Газа към Израел в събота,

...
Палестински екстремисти изстреляха ракета от Газа към Израел в събота,
Коментари Харесай

Газа удари Израел

Палестински екстремисти изстреляха ракета от Газа към Израел в събота, без да причинят жертви. Това заяви Агенция Франс Прес, като цитира изказване   на армията. 

Атаката е първата от месец съгласно армията , до момента в който вълна от принуждение обгръща окупирания Западен бряг.

Все още никой не е поел отговорност. Въпреки това една от по-големите въоръжени фракции в Газа, " Ислямски джихад ", заплаши да отмъсти, откакто израелските войски убиха двама от нейните водачи в град Дженин на Западния бряг в четвъртък.
 Израел се пробва да избегне следствие от МНС на окупацията на палестински земи
Израел се пробва да избегне следствие от МНС на окупацията на палестински земи

Палестинските управляващи се пробват да прокарат резолюция в Общото заседание на Организация на обединените нации

Свидетели споделиха, че израелската войска бързо е отвърнала , като е стреляла по два наблюдателни поста източно от град Газа, ръководен от радикалното придвижване " Хамас ".

Критиките са ориентирани към убийството на 22-годишния Амар Хади Муфле при противоречиви условия в град Хувара, южно от Наблус, в петък. Мирният делегат на Организация на обединените нации за Близкия изток Тор Венесланд сподели, че е " ужасяващ " от убийството " по време на сборичкване с израелски боец ". Европейският съюз (ЕС) съобщи, че е " мощно угрижен от възходящото равнище на принуждение ", което докара до убийството на 10 палестинци от израелските сили за сигурност през последните дни.

" Такива неприемливи обстоятелства би трябвало да бъдат разследвани и би трябвало да има цялостна отговорност ", сподели висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеф Борел. Съгласно интернационалното право, смъртоносната мощ е оправдана единствено в обстановки, в които съществува сериозна и непосредствена опасност за живота ".

Според израелската версия на събитията, Мюфлех се опитал да отвори принудително вратата на колата на израелска двойка , преди да намушка граничен служител на реда. След това старши чиновник на граничната полиция простреля Мюфлех, като сподели, че палестинецът е сграбчил оръжието му.

Палестинският общински чиновник Ваджех Оде сподели пред Агенция Франс Прес, че стрелбата е последвала " свада ". " Израелски боец бутна палестинеца на пода и го простреля от нулево разстояние ", сподели Оде. Израелското външно министерство отговори яростно на рецензиите.  " Тази реакция е цялостно деформиране на действителността, написа в " Туитър " на британски. Това НЕ е " сборичкване " - това е терористична офанзива!

Израелският министър председател в оставка Яир Лапид съобщи, че изцяло поддържа решението на граничния служител на реда да открие огън , " с цел да избави животи ".

" Нашите сили за сигурност ще продължат да работят уверено против тероризма ", сподели той.
 Израел удари по цели в Газа
Израел удари по цели в Газа

На прицел е Хамас

Най-малко 145 палестинци и 26 израелци бяха убити при принуждение в Израел и на Западния бряг, в това число анексирания Източен Йерусалим, тази година, което е връх от 2015 година насам. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР