Палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад обяви, се подготвяла за война

...
Палестинската екстремистка групировка Ислямски джихад обяви, се подготвяла за война
Коментари Харесай

Ислямски джихад обяви, че отива на война с Израел

Палестинската екстремистка формация " Ислямски джихад " разгласи, се подготвяла за война с Израел, откакто израелските въоръжени сили убиха тази заран главатаря на групировката в северната част на Ивицата Газа, оповестяват израелските медии.

" Тези терористични закононарушения са експанзия и оповестяване на война на палестинския народ, а врагът носи отговорност за тях ", подчертаха от " Ислямски джихад " в изказване след прицеленото ликвидиране на Баха Абу ал Ата от страна на Израел.

" Бригадите Ал Кудс (военното крило на " Ислямски джихад " ) и храбрата опозиция, която разгласи готовност (на своите бойци) и предприе ответен удар против тази експанзия и тероризъм, ще продължи принудително и самоуверено да пази достолепието на палестинския народ ", допълниха от палестинската формация.
 Израел ликвидира главатаря на
Израел ликвидира главатаря на " Ислямски джихад " при удар в Газа

" Нашето неизбежно възмездие ще раздруса ционисткия обект "

Според Бригадите ал Кудс 42-годишният Абу ал Ата е бил " един от най-видните членове на техния боен съвет и пълководец на северната част (на Ивицата Газа) ".

" Отиваме на война. (Израелският министър председател Бенямин) Нетаняху пресече всички червени линии при убийството на командира на Бригадите ал Кудс Абу ал Ата. Ще отговорим принудително ", акцентира генералният секретар на " Ислямски джихад " Зиад ал Нахала.

От своя страна радикалното ислямистко палестинско придвижване " Хамас ", което Израел дефинира като терористична формация, и което ръководи Ивицата Газа, настоя, че убийството на Абу ал Ата няма да остане без " наказване ".

" Нашият палестински народ отдава респект през днешния ден на пълководец и войник, който последва пътя на мъченическите водачи. Ние в Хамас удостоверяваме, че ционисткият зложелател ще носи отговорност за всички последствия и затруднения от тази ескалация и рискова офанзива ", предизвестиха от " Хамас " в особено изказване.

" Пътят на битката и съпротивата е във напредък и убийството на командира Абу Салим няма да остане без наказване ", прибавиха от " Хамас ", употребявайки псевдонима на Абу ал Ата.

В Западния бряг почитан представител на Палестинската автономност и Организацията за избавление на Палестина съобщи, че държавното управление на Израел " носи цялостна отговорност за следствията от това закононарушение ".

Стотици палестинци в Ивицата Газа участваха в погребалната върволица за Абу ал Ата тази заран.

" Ислямски джихад " заяви, че домът на Акрам ал Ажури, член на тяхното политбюро, е бил осъществен в Дамаск, което е довело до гибелта на неговите синове.

Израелските въоръжени сили разпоредиха затваряне на учебни заведения в южната и централната част на Израел, в това число в региона на Тел Авив, откакто терористичните групировки в Ивицата Газа изстреляха десетки ракети по градове и по-малки обитаеми места в възмездие за убийството.

Повече от 50 ракети и снаряда бяха изстреляни от Ивицата Газа към южните и централните елементи на Израел, прецизираха израелските въоръжени сили. Военнослужещите, които оперират системата за противоракетна защита " Железен купол " са свалили 20 от тези ракети.

Междувременно в телевизионно послание към нацията Нетаняху разгласи, че Баха Абу ал Ата е бил " бомба със закъснител " и че интервенцията за убийството му е била утвърдена единомислещо от държавното управление преди 10 дни.

" Този терорист изстреля стотици ракети и възнамерява още офанзиви ", посочи Нетаняху, допълвайки: " Той беше бомба със закъснител. "

" Който ни нарани, ще го нараним. Който счита, че може да избегне обсега на дългата ни ръка, бърка ", предизвести той, твърдейки: " Не сме заинтригувани от ескалация, само че ще отговорим, когато е належащо. "

От своя страна водачът на партията " Нашият дом Израел " Авигдор Либерман разгласи, че през предходната година Нетаняху е " предотвратил " убийството на Баха Абу ал Ата.

" Преди година Нетаняху се опълчи на прицеленото ликвидиране и се въздържа. Смятах даже преди година, че времето му е пристигнало, само че министър председателят принудително го предотврати ", разяснява Либерман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР