Пълен обрат на мнението относно членството на Великобритания в ЕС

...
Пълен обрат на мнението относно членството на Великобритания в ЕС
Коментари Харесай

Обрат сред британците, вече не искат развод с Евросъюза

Пълен поврат на мнението по отношение на участието на Англия в Европейски Съюз се следи към този момент 10 месеца. Повечето жители на кралицата към този момент не желае Брекзит, а и броят им непрестанно се усилва, въпреки и гладко, по отношение на този на последователите на раздялата с Евросъюза. Това демонстрират провежданите постоянно социологически изследвания на тази тематика, в това число и последното.

Към момента над половината британци – 51%, са срещу Брекзит. И афишират, че биха дали своят вот за оставане в Европейския съюз, в случай че референдум бъде извършен през днешния ден. На противоположната позиция пък са 41% от британците, съобщи Ройтерс, като цитира изследване на BMG, оповестено през вчерашния ден във вестник " Индипендънт ".

Проучването е създадено от 5 до 8 декември с присъединяване на 1400 души. То беше оповестено в миг, когато страната минава към втората фаза от договарянията за овакантяване на Европейски Съюз, която ще се концентрира върху търговията, съобщи Българска национална телевизия.

За последно повече британци са били за напускането на Евросъюза през февруари. От тогава се следи плавна промяна на публичното мнение и от ден на ден британци показват, че биха останали в огромното европейско семейство. Освен това от " Индипендънт " означават, че преимуществото на последователите на оставането в Съюза е най-голямото регистрирано след референдума през юни м.г., когато множеството хора гласоподаваха за бракоразвод с Европейски Съюз. Директорът на BMG обаче показва, че то се дължи на смяна на настройките на тези, които не са дали своят вот предходната година, а 9 от 10 участвалите в допитването не са трансформирали възгледите си.

От БГНЕС и Нова телевизия означават, че в извършеното в този момент изследване участниците са дали отговор на същия въпрос, който се съдържаше в бюлетината на националния референдум от 2016 г: " Трябва ли Обединеното кралство да остане член на Европейския съюз, или да напусне Европейския съюз? ". Освен последователите и съперниците на Брекзит, 7% от интервюираните споделят " Не знам ", а 1% отхвърлят да отговорят на този въпрос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР