Палежът на мобилен ваксинационен пункт в неделя вечерта в южния

...
Палежът на мобилен ваксинационен пункт в неделя вечерта в южния
Коментари Харесай

Палежа на имунизационния пункт в Полша е „терористичен акт“

Палежът на мобилен имунизационен пункт в неделя вечерта в южния полски град Замощ е терористичен акт, заяви полският здравен министър Адам Нидзелски, представен от Politico, написа „ Фокус “.

Провинциалните управляващи оповестиха, че пожарът, породен от незнаен причинител, „ евентуално е унищожил “ ваксини против ковид, съхранявани там, съгласно полските медии.

„ Това беше терористичен акт, ориентиран освен против чиновниците на имунизационния център и хората, които се имунизират, само че и против страната “, сподели Нидзелски.

Инцидентът е последният от поредицата анти-ваксинационни прояви в Полша, която се бори да ускори акцията си за имунизация, с цел да осуети възможна четвърта вълна на пандемията, провокирана от „ делта “ варианта.

„ Целта на тези офанзиви е да обезкуражат да се имунизират, а това, преди идната четвърта вълна, значи риск от блокиране, ограничавания и безредици “, сподели министърът.В края на юли деятели се пробваха да нахлуят в имунизационен център в Гродзиск Мазовецки, покрай Варшава. Друг случай се случи в Гдиня в събота, където група хора ругаха чиновници на мобилен имунизационен пункт.

Миналия четвъртък, по време на визитата си в общността Йежове - един от най -малко имунизираните райони в Полша - една жена сподели на Нидзелски, че има „ кръв по ръцете “.

Най-устойчивите на ваксини общности в Полша са на изток и югоизток от страната, което също се оказва бастион на ръководещата партия „ Право и правдивост “. Процентът на имунизираните там нормално е под 30 %, много под 80 %, които специалистите по публично здраве считат за рационален индикатор за стаден имунитет.

Враждебността към имунизациите в този момент се трансформира в политическо главоболие за ПиС, която има предпочитание да избегне нов кръг на ограничавания на гражданските права, отбелязва Politico, като показва, че в това време ПиС не желаят да постановат на хората наложителна имунизация, както към този момент направиха няколко западни страни.

„ Много съм запазен по отношение на наложителните имунизации “, сподели полският президент Анджей Дуда в събота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР