Палатките на старозагорци в антиправителствения протест и гражданско неподчинение край

Палатките на старозагорци в антиправителствения протест и гражданско неподчинение край ...

След акция на полицията: Без палатки на главния път за магистрала „Тракия“, съставени са три акта

Палатките на старозагорци в антиправителствения протест и гражданско неподчинение край летище Стара Загора бяха премахнати доброволно от тях на поляните край пътното платно.

Вече е възстановено движението на пътя, който свързва областния град с автомагистрала „Тракия“, увери началникът на „Пътна полиция“ гл. инсп. Бончо Славов, часове след началото на полицейската операция.

„Тя се проведе в 4:30 часа сутринта.Поставените на главен път Стара Загора-Хасково палатки, столове и маси бяха доброволно премахнати от протестиращите.

Съставени са три акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата на лицата, които бяха на пътното платно. Няма арестувани, не е имало сблъсъци или напрежение.

На пътя все още има вещи, които не са прибрани от собствениците им, а докато това се случи ще остане полицейски екип“, коментира Славов.

Ранният час на акцията от полицията обясняват с ниската интензивност на движението и предотвратяването на евентуални пътни произшествия.

Операцията се проведе по заповед на директора на ОД МВР.

Лагерът стоя около седмица, като протестиращите блокираха напълно движението в района, пропускаха само линейки и коли със специален режим на движение.

Източник: dariknews.bg