Пакистанци се събраха в столицата Исламабад и в Лахор, за

...
Пакистанци се събраха в столицата Исламабад и в Лахор, за
Коментари Харесай

Пакистанци протестираха срещу Макрон, в Исламабад студенти са готови да умрат за честта на пророка

Пакистанци се събраха в столицата Исламабад и в Лахор , за да осъдят поддръжката на френския президент на светските закони , които пазят карикатурите на пророка Мохамед като независимост на изложение , оповестява АП.

В четвъртък протестиращи студенти държаха транспаранти и скандираха лозунги против президента Еманюел Макрон, заявявайки, че мюсюлманите са подготвени " да умрат, с цел да защитят достойнството на пророка " на Исляма.

Митингът е в деня, когато нападател, умъртви трима души в черква във френския град Ница . Властите разположиха полиция, с цел да попречат на стачкуващите да стачкуват пред френското посолство .

Номинираният за министър председател на Ливан Саад Харири разгласява в Twitter " най-острото наказание " на нападението в църквата " Нотр Дам " в Ница , наричайки го непоносимо закононарушение . " Тероризмът няма вяра и всички мюсюлмани са призовани да отхвърлят това незаконно действие , което не е обвързвано с исляма или с пророка на любовта ", написа той.
 Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница Обновена
Една жена обезглавена при терористична офанзива с трима починали до базилика в Ница

Предполагаемият причинител е арестуван

Катар " мощно наказание " на офанзивата във Франция . Министерството на външните работи на страната съобщи в изказване, че желае да повтори " твърдата позиция на Катар по отношение на отхвърлянето на насилието и тероризма, без значение от претекстовете и повода ".

Много мюсюлмани означават четвъртък като рожден ден на пророка Мохамед. Висшият посланик на ОАЕ Ануар Гаргаш написа, отбелязвайки рождения ден на Мохамед, че " удостоверяваме, че речта на принуждение и екстремизъм не ни съставлява ".

Турция осъди нападението в базиликата Нотр Дам в Ница на фона на засилено дипломатическо напрежение сред двете страни . " Ние сме солидарни с народа на Франция против терора и насилието ", се споделя в изказване на турското външно министерство, като в същото време осъжда офанзивата.

Турският президентски представител Ибрахим Калин написа в туитър на френски и турски език, като изрази съболезнованията си. " Ще се борим с всевъзможен тип гнет и екстремизъм с увереност и взаимност ", сподели той.

Отношенията сред Турция и Франция бяха напрегнати през последните месеци поради Сирия, Либия и Източното Средиземноморие. Те доближиха ново дъно, откакто турският президент Реджеп Ердоган в събота упрекна френския си сътрудник Еманюел Макрон в ислямофобия и сложи под подозрение психологичното му здраве , което накара Париж да отзове посланика си в Турция за съвещания.

Критиката на Ердоган пристигна след твърдата след обезглавяването на преподавател , който сподели карикатури на пророка Мохамед за класен урок по независимост на словото.
 Премиерът на Пакистан прикани за групови мюсюлмански дейности против ислямофобията
Премиерът на Пакистан прикани за групови мюсюлмански дейности против ислямофобията

Искането на Хан е на фона на бурното неодобрение в мюсюлманския свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР