Пакистанската полиция “арестува и анулира регистрацията на откраднато в Англия

...
Пакистанската полиция “арестува и анулира регистрацията на откраднато в Англия
Коментари Харесай

Арести за аферата с краденото Бентли за 500 000 долара, в която е замесен и известен българин

Пакистанската полиция “арестува " и анулира регистрацията на откраднато в Англия Бентли, което било открито през в тузарско имение в Карачи. Колата се оказала на някогашния български дипломат в страната Александър Парашкевов.

Двама пакистанци - Джамел Шафи и брокерът Навид Билвани, са задържани за аферата. Още един - Наваид Ямин, и незнаен " помощник " също са разследвани. Това оповестява пакистанският уебсайт dawn.com, представен от " 24 часа ".

Автомобилът е поръчан от военния доктор Парашкевов, назначен от Румен Радев за дипломат на България в Пакистан през ноември 2019 година Документацията за лъскавото возила е завършена на пристанището, а формалните бумаги са били предоставени от родното посолство, оповестяват пакистанските публицисти.

Според източници от Пакистанската полиция на всяко транспортно средство, закупено от задграничен дипломат, се дава специфичен номер. По същия метод въпросното Бентли е получило регистрационна табела CD-09-13. Тези транспортни средства не могат да бъдат ръководени от никой различен, с изключение на от самия дипломат. Тази кола обаче била продадена по-късно.

Министерството на външните работи е изпратило нота до пакистанската митница, копие от която е налично от SAMAA TV, в което е доказано, че колата е била импортирана в страната и записана като дипломатическо транспортно средство.

Стойността на колата е повече от 500 000 $ на интернационалния пазар. В момента тя е владеене на Пакистанската митница.

През 2020 година посланикът ни бе отзоваван с декрет на президента Румен Радев  по предложение на държавното управление, откакто във външното министерство е направена инспекция по делото, което се води против Парашкевов в Пакистан. Събраните данни са били изпратени и на основния прокурор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР