Пакистан одобри използването на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V

...
Пакистан одобри използването на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V
Коментари Харесай

Още една страна даде зелена светлина на руската ваксина

Пакистан утвърди потреблението на съветската ваксина против ковид Sputnik V при положение на изключителна обстановка. Това оповестява вестник „ Зора “ с позоваване на представител на държавното управление на страната, написа " ".

Руското лекарство е третата утвърдена ваксина в страната. Преди това в Пакистан беше позволено на AstraZeneca и китайската държавна корпорация Sinopharm да употребяват имунизациите си. Местна фармацевтична компания ще внася и популяризира съветската ваксина.

12 страни са одобрили потреблението на имунизацията Sputnik V на своя територия. Сред тях са Беларус, Аржентина, Боливия, Сърбия, Алжир, Палестина, Венецуела, Парагвай, Туркменистан, ОАЕ, Унгария и Пакистан.

По-рано беше обявено, че производството на съветската ваксина против ковид Sputnik V ще стартира в Турция. Така RDIF подписа съглашение с водещ турски производител на фармацевтични артикули за производството на съветска ваксина в страната. Фондът съобщи, че евентуалният размер на произвеждане е милиони дози ваксина Sputnik V годишно.

В момента има няколко ваксини против COVID-19 в света. И по този начин, в Русия са регистрирани две ваксини: "Sputnik V " и "EpiVacCorona ". На 5 декември Москва стартира имунизация против ковид със Sputnik V. Съединени американски щати също започнаха да ваксинират популацията с медикаменти от Pfizer / BioNTech и Moderna. Ваксините Pfizer и AstraZeneca са утвърдени във Англия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР