Паднало дърво затвори временно пътя към хижа Алеко. При инцидента

...
Паднало дърво затвори временно пътя към хижа Алеко. При инцидента
Коментари Харесай

България е блокирана! Пътищата са под обсада СНИМКИ

Паднало дърво затвори краткотрайно пътя към хижа Алеко. При случая няма потърпевши. Група от 20-30 мъже съумяха да разчистят мястото и придвижването беше отпушено, пишат от Природен Парк "Витоша " на страницата си във Фейсбук.



Читатели на БЛИЦ оповестиха и за паднали дървета в региона на гара Владая. Там бурята е прекършила дървета, паднали на пътното платно, поради което се е образувало запушване.

Опасни обстановки поради времето имаше през днешния ден в цялата страна.

Проходът „ Петрохан “ е затворен за снегопочистване и паднали клони. Това стана ясно на ексклузивен брифинг по тематиката за пътната конюнктура на Министерство на вътрешните работи и пътната организация.

Най-тежка е ситуацията в Северозападана България, главно в Област Видин и Монтана.

Той ще бъде отворен на следващия ден, а снеговалежът се ускорява, сподели ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.

По високите места и проходи стартира разчистване срещу замръзване, добави той.

Пътят за Рилския манастир е затворен за всички МПС-та, имаме информация за частични свличания на земна маса в Искърското дефиле и в региона на Монтана, само че се отстраняват без да бъдат затваряне пътни артерии, сподели още Терзийски.

Той предизвести, че при усложняване на зимната конюнктура, може да се наложи затваряне на пътища за разчистване.

"Нека всички водачи на МПС да бъдат изключително деликатни, защото се чака преваляванията да продължа ", прикани министър Терзийски.

"Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ ", добави той.

Искам да се обърна към водачите - да съблюдават естествените ограничения за сигурност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - дано да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано ", съобщи вътрешният министър Христо Терзийски.

"Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да стартира обработка срещу замръзване по високите места и проходите ", заяви от своя страна ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР