Паднали са много покриви заради бурята Във Враца вчера вилня

...
Паднали са много покриви заради бурята Във Враца вчера вилня
Коментари Харесай

Изкоренени дървета и изпочупени автомобили във Враца, вятърът отново достига 130 км/ч

Паднали са доста покриви поради бурята

Във Враца през вчерашния ден вилня ураганен вятър и нанесе съществени вреди в града. Поривите му надминаха 130 км/ч. Заради бурята са изкоренени дървета, паднали са доста покриви и са изпочупени коли, оповестява Българска национална телевизия.

Една от основните улици беше затворена за придвижване поради падналия покрив на филиала на Великотърновския университет. При рухването на структурата е наранена контактната мрежа на градския превоз.

Една жена пострада в рейс, откакто ненадейно са се счупили прозорците, а в шивашко дружество изтеглиха към 100 души поради паднали стени.

Остава в действие частичното бедствено състояние.

" Щетите няма по какъв начин да бъдат оценени, тъй като не престават да се случват и сега, ще бъдат стотици хиляди. Нощта беше безсънна, има стотици паднали дървета и покриви. Призовавам децата и възрастните хора да си останат у дома. Има хора, които са падали по улиците - с натъртвания и охлузвания са. Вятърът безусловно събаря хората, които са на открито, обстановката е доста рискова. За благополучие няма тежко потърпевши ", съобщи в " Денят стартира " кметът на Враца Калин Каменов.

По думите му се чака през днешния ден следобяд във Враца вятърът да спре. Той предвижда, че утрешният ден ще бъде образователен ден за децата.

Червеният код остава за Враца и Монтана, само че подобен е разгласен и за още три области: Ловеч, Габрово и Велико Търново.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР