П реодоляването на климатичната криза, пандемията от COVID-19 и другите

...
П реодоляването на климатичната криза, пандемията от COVID-19 и другите
Коментари Харесай

Байдън: От това зависи бъдещето на човечеството

П реодоляването на климатичната рецесия, пандемията от COVID-19 и другите провокации на това десетилетие ще дефинират цялото бъдеще на човечеството. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пред 76 -ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестява „ Фокус “.

„ Като световна общественост сме изправени пред незабавни и идни рецесии и големи благоприятни условия, които предстоят “, означи Байдън, за който тази тирада на Общото заседание на Организация на обединените нации е първа като президент.

Той приказва за пандемията и рецесията с изменението на климата.



„ Трябва да работим дружно, с цел да спасим човешки животи, да се борим с COVID-19 на всички места и да предприемем нужните стъпки, с цел да се подготвим за идната пандемия, защото ще има друга. Когато не използваме средствата, с които разполагаме, рисковите варианти стават по-смъртоносни. Изправени сме пред опасността от изменението на климата, която, както всички знаем, към този момент опустошава всяка част на нашия свят с рискови метеорологични условия “,.

Съединени американски щати изместват фокуса си от „ войните от предишното “ към проблемите на сегашното, в това число киберсигурността, правата на индивида и битката с тероризма.

Във външната си политика Съединени американски щати ще разчитат на многостранните институции, светът би трябвало да работи дружно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР