П равителството отстрани цялото ръководство на болница „Лозенец” в София.

...
П равителството отстрани цялото ръководство на болница „Лозенец” в София.
Коментари Харесай

Адвокат: Всички тези хора действат в условията на организирана престъпна група

П равителството в профил цялото управление на болница „ Лозенец” в София. Обвиненията към тях са съществени - за осъществяване на съмнителни трансплантации и източване на Здравната каса посредством фиктивни пациенти. В ефира на „ ” юристът по здравно право Мария Петрова разяснява здравните тематики.

" На въпроса дали е допустимо някои да се пререди за трансплантация ,

това, което министър Кацаров сподели - явно е допустимо. Друг е въпросът дали е редно, най-малкото, тъй като, когато не се съблюдава откритият ред за такива интервенции, в частност трансплантации, това е закононарушение... Д-р Кацаров сподели, че има хора, които са събрали повече точки за трансплантация... От това, което министърът сподели, имаме всички учредения да считаме, че трима индивида от здравна позиция са били по-подходящи от този, на който е осъществена интервенцията ", изясни тя.

Адвокат Петрова изясни, че тези трима души могат да потърсят отговорност от страната, в случай че думите на здравния министър се потвърдят.

"Пази Боже, в случай че нещо се случи с някой от тях, по какъв начин ще обезпечим процеса

и ще кажем за какво с дейностите или бездействията на държавната администрация един човек страда, търпи вреди или не дай Боже е умрял... Не знам какво се е случило в елементи, кой се е обадил, дали се е обадил, по какъв начин се е обадил, само че всички тези хора работят, съгласно мен, в изискванията на проведена незаконна група (ОПГ), тъй като никой не може да ме убеди, че това нещо се е случило един път спорадично. Още повече, че нямам доверие тези документи да бъдат преправени толкоз бързо без знанието на всички контролни органи, в това число и на чиновници евентуално в Министерство на здравеопазването към оня миг ", добави юристът.

За нея са мощно притеснителни думите на доктор Кацаров, че донорите и реципиентите не са родственици. Адвокатът акцентира, че контролът би трябвало да се постанова от Изпълнителната организация по трансплантация.

" Ако тези дейности се случват от 2019 година, моят въпрос е за какво чак в този момент разбираме

за тези неща. И хубаво са сезирали ГДБОП и ДАНС, само че къде е прокуратурата и в частност профилираната прокуратура... Вярвам, че в случай че при тези данни, изнесени от доктор Кацаров, няма човек, който да понесе наказателна отговорност, би трябвало всички като общество да се съмняваме освен в здравната ни система, само че и в правосъдната. Очаквам да видя обвинителни актове и каузи в съда ", безапелационна е Адвокат Петрова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР