П ловдивската окръжна прокуратура разби схема за "пране на пари",

...
П ловдивската окръжна прокуратура разби схема за "пране на пари",
Коментари Харесай

Разбиха схема за пране на милиони евро и долари

П ловдивската окръжна прокуратура разруши скица за "пране на пари ", свързани с компютърни измами /или така наречен фишинг измами/ отвън страната.

Това оповестиха на брифинг Румен Попов, областен прокурор на Пловдив, Димитър Александров, началник-сектор БОП Пловдив и Петър Петров, наблюдаващ прокурор.

За две години група от лица са съумели да изтеглят или пренасочат посредством компютърни измами общо 1,2 млн. щатски $ и 200 000 евро от потърпевши сдружения в разнообразни страни, като едно е в Хонконг.

В условия на необходимост в четвъртък при осъществяване на акция са арестувани две лица. Същите са били осведомени неотложно да изоставен страната преди да продължат с "прането на пари ". В резултат на бързите дейности на антикриминалистите в банкови сметки на сложени лица са блокирани 1,750 млн. щатски $ и 1,400 млн. евро преди ба бъдат изтеглени или пренасочени.

Според постъпилата информация по досъдебното произвеждане в границите на три седмици е трябвало да постъпят към 40 млн. евро, които посредством сдружения на сложени лица да бъдат изтеглени или пренасочени към други страни. Групата е работила, като са набирани сложени лица с невисок обществен статус /10-15/, на които са регистрирани 15 търговски сдружения, откривани са им банкови сметки в две разнообразни банки, и посредством електронен автограф постъпващите там финансови средства са били пренасочвани в чужбина.

Групата е работила, като са хаквани банковите сметки на разнообразни сдружения по света, от там финансовите средства са пренасочвани към сметки на сложени лица в чужбина, като е допустимо финансовия поток да премине през територията на няколко страни, а крайната цел е била Китай, разясни Румен Попов.

При реализирането на акцията, в която е взел участие целият разполагаем състав на БОП са претърсени седем обекта откъдето са открити голям брой флашки, ел. подписи, банкови карти, документи за всяко едно от поставените лица. Подготвяни са и разкриването на още 10 сдружения на сложени лица.

По формираното досъдебно произвеждане за 72 часа са арестувани, мъж /на 42 год./ и жена /на 62 год./ и двамата осъждани, които набирали поставените лица. За търсене са оповестени други двама: ливанец, разгласен за търсене за фишинг измами и пране на при от Англия с алена бюлетина и датски жител от арабски генезис. На арестуваните са повдигнати обвинявания пране на пари посредством компютърни измами.

За повдигнатите обвинявания законът у нас планува наказване от 3 до 12 години затвор и санкция от 20 000 до 200 000 лв..
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Руски бар. Пред него стопира москвич. Предната лява врата се отваря и водачът пийнал се свлича до колата. Отваря се предната дясна врата, на улицата… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСоциологическите изследвания напоследък дават на " Зелените " поддръжка от близо 20% и им отреждат второ място на изборитеАнонимността на хората е гарантиранаХората се събраха пред Съдебната палата в Бургас в деня, в който се навършва една година от гибелта на Милен ЦветковКакво взеха решение съветските затворнически властиПолитиците, които са еманация на националната воля и избор, би трябвало да резервират положителния звук, безапелационна е Мира Радева " Отношенията с Русия не се усъвършенстват. Напротив, напрежението пораства в разнообразни области ", сподели Жозеп БорелКои условия за влизане в страната оставатСмята се, че са се заразили от асимптоматичен член на персоналаПравната комисия би трябвало да работи плътно и оперативно, разяснява депутатът Надежда ЙордановаStarship е определен от НАСА за задачата ArtemisВсе повече хора стават жертви на онлайн измамнициТе се доставят до адрес от името на мними консултантиДамите ще се насочат на мечтания шопинг, а господата ще вървят по петите имХората се оплакват, че не могат да стопират пред домовете сиТя е станала тази заран към 7 ч.Планът за възобновяване и резистентност е явен и към този момент е разискван и със синдикати, и с работодатели, и с неправителствения бранш, означи тойОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР