Отвориха първите избирателни секции в Нигерия, където около 72,8 милиона

...
Отвориха първите избирателни секции в Нигерия, където около 72,8 милиона
Коментари Харесай

Започна гласуването на президентските избори в Нигерия

Отвориха първите изборни секции в Нигерия , където към 72,8 милиона гласоподаватели са призовани да гласоподават за президент. Изборите трябваше да се състоят преди една седмица, само че в последния миг бяха отсрочени с аргумента за логистични проблеми.

Битката е сред двама основни претенденти - президента Мухамаду Бухари, който се бори за втори мандат, и някогашния вицепрезидент Атику Абубакар. Анализаторите чакат оспорвана конкуренция.



Бухари бе измежду първите дали своят вот тази заран. Той пусна бюлетината си в родния си град Даура и изрази убеденост, че ще победи.

Съобщава се, че в изборния ден са били чути няколко гърмежа в североизточната част на Нигерия - град Майдугури,столицата на щата Борно, както и пукотевица в Порт Харкорт, в неспокойния Юг, където на тези избори има съществено военно наличие за поддържане на реда и сигурността.

В последното си послание нощес преди изборите президентът Бухари увери нигерийците, че те ще могат умерено да упражнят правото си на глас . Снощи обаче ислямистката организация " Боко харам " нападна село покрай Майдугури, принуждавайки жителите му да избягат в града.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР