Отвориха част от магазините в Гърция, като е позволено пазаруване

...
Отвориха част от магазините в Гърция, като е позволено пазаруване
Коментари Харесай

Пазаруването в Гърция вече е възможно - със запазен час, СМС и максимум за 3 часа

Отвориха част от магазините в Гърция, като е разрешено извършване на покупки със непокътнат час, с СМС и то за три часа дневно.

В три области обаче, където търговията остана под карантина, търговците излязоха на митинг.

Правителството остави затворени всички магазини в районите на Солун, Патра и Ахея, което провокира митинги от страна на търговците. Кметът на Солун Зервас също стачкува пред държавното управление за решението.

Търговците сложиха черни флагове пред магазините, само че не ги отвориха, с цел да не бъдат санкционирани от управляващите.

Същевременно лекари в Гърция излязоха с следващо предизвестие за мощна интензивност на вируса в Атика и Солун. В последните дни в южната ни съседка се регистрира над 50%  увеличение на позитивните проби в Солун, Козани и Ахея.

По информация от щаба за надзор на ковид в Гърция се разисква вид за отваряне на учебните заведения от идната седмица, само че с негативен тест за ковид, за който виновни ще са родителите.

Ще се позволява влизане на учениците единствено с записка от родител, че детето не е инфектирано. " Това е прекачване на отговорността ", реагираха родители, представени от кореспондента на БНР в Гърция.

Лидерът на опозицията в южната ни съседка Алексис Ципрас съобщи пред медиите, че " гърците са изгубили доверие в държавното управление, само че и в епидемиолозите, които непрестанно трансформират мнение и ограничения ".

 Атина - 5 април 2021 година

Каква е „ технологията “ на извършването на покупки в южната ни съседка, изяснява организация МИА, представена от БГНЕС. Агенцията отбелязва, че отварянето не е цялостно и комерсиалните обекти ще работят единствено посредством услугите „ click away “ и „ click in shop “, които плануват приемане на авансово направена поръчка или посещаване в магазина след авансово непокътнат час.

Предвижда се в магазините си позволяват по едно и също време до 20 души.

Гражданите ще разполагат най-вече с 3 часа за извършване на покупки един път дневно, откакто са изпратили авансово на специфичен номер СМС с имената си и получат отговор с позволение за посещаване в магазина.

Повторното отваряне не визира универсалните магазини и моловете, чиято работа ще се разисква по-късно през април.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР