Отворени за движение тази сутрин са столичните кръстовищата на Орлов

...
Отворени за движение тази сутрин са столичните кръстовищата на Орлов
Коментари Харесай

Има ли блокирани кръстовища в момента в София?

Отворени за придвижване тази заран са столичните кръстовищата на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и в региона на така наречен Триъгълник на властта.

Снощи по време на 58-ата вечер на митинги в София още веднъж беше повдигнат палатков лагер на бул. „ Цар Освободител “, само че през нощта той беше отстранен по гледище на полицията.

Движението на Орлов мост беше блокирано за малко и по-късно освободено.

„ Принудително ни стопираха седем буса жандармерия. Тука ни обкръжиха към 60 индивида жандармеристи, единият ни разпореди до три минути да сме вдигнали палатките, с цел да не ги подвигат те.

Ние, несъмнено непринудено започнахме да събираме палатките, прибрахме си ги, събраха ни персоналните карти. Попитах служителя на реда да се легитимира, само че и той, както всеки един служител на реда, не се легитимира, съобщи на трети човек персоналните ни карти, какво вършиха с тях, не стана ясно.

Полицаят ми изяснява, че аз съм нарушавал закона за придвижване по пътищата и щял да ни написа актове за по 200 лв. “, сподели протестиращ.

Протестиращи възнамеряват да се съберат пред Софийския градски съд, където се чака магистратите да решат да останат или да изоставен ареста арестуваните по време на демонстрацията на 2 септември в столицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР