Отворени сме за активен диалог за намиране на най-подходящия бизнес

...
Отворени сме за активен диалог за намиране на най-подходящия бизнес
Коментари Харесай

Китайските компании са добре дошли да инвестират в инфраструктура у нас

Отворени сме за деен разговор за намиране на най-подходящия бизнес модел на съдействие с китайската страна. България е в сърцето на Балканите, а страните ни имат потребност от хубави пътища и автомагистрали, които да ни свързват, с цел да се развиват бизнесът, търговията и вложенията, и всички хора в района да имат изгода от положителните пътни връзки. Това сподели инженер Николай Станков – консултант в политическия кабинет на районния министър на конгрес за съдействие в инфраструктурата сред Китай и България.

„ През нашата страна минават 5 от 10-те трансевропейски транспортни коридора, по които се движи трафикът от Западна и Централна Европа към Близкия Изток и Азия. Някои от тези значими пътни артерии са съвсем напълно построени у нас, а за други се търсят разнообразни благоприятни условия за финансиране – средства от националния бюджет, европейските фондове, публично-частни партньорства “, сподели Станков и показа предпочитаните за страната ни пътни планове, които могат да бъдат осъществени на правилото на обществено – частното партньорство - автомагистралите „ Черно море “ и „ Русе - Велико Търново “. Стратегически обект за страната ни, с огромен стопански капацитет е и тунелът под връх Шипка.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ към този момент започва тръжната процедура за избор на реализатор на плана. Предстои възлагането на публични поръчки за строителството на сектора от Русе до Бяла от аутобана „ Русе – Велико Търново “ и на обхода на град Бяла. Инженер Николай Станков акцентира, че този обект е с натоварен трафик, което подсигурява възвръщаемост на вложенията.

„ За Автомагистрала „ Черно море “ Агенция „ Пътна инфраструктура “ също започва социална поръчка за създаване на уголемен абстрактен план, с осъществяване на цялостни инженерно-геоложки изследвания и правене на обстоен организационен план-парцеларен проект. Страната ни не може да предложи държавни гаранции, защото това опонира на европейските правила. Обещаваме обаче експедитивност и бистрота на процедурите и цялостна институционална поддръжка “, заключи Станков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР