Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически

...
Отворени са офертите в обществената поръчка за изработване на технически
Коментари Харесай

Пет са отворените оферти за проектиране на обходния път на Провадия

 Отворени са офертите в публичната поръчка за разработване на механически план за обходния път на Провадия,съобщиха от АПИ. Целта е да се обезпечи планово доизграждането на почналия през 80-те години на предишния век обходен път на града, с дължина към 5 км. Трасето ще се отделя при 17-ти км на третокласния път ІІІ-208 Провадия-Дългопол-Айтос, преди нахлуване в Провадия, и ще обхожда източно града, след  което ще се връща на третокласния път.

Отворени са офертите на:

· ПЪТПРОЕКТ ЕООД;

· АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД;

· ИНЖКОНСУЛТПРОЕКТ ООД;

· ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД;

· ИЛИЯ БУРДА ЕООД.

Преди 37 години - през 1984 година, е направен работен план за обходен път на Провадия с дължина 4,6 км, разграничен на 4 сектора. На първите два, с обща дължина 2,540 км, не е осъществявано строителство. Строителни действия са осъществявани в третия сектор - тунел, с дължина 360 м, както и на четвъртия сектор. Изпълнени са огромни уреди и действия по пътната настилка.

Строителството на тунела започва през 1990 година с създаване на предтунелна площадка и 30 м пробив по трасето на тунела. Поради стеснен финансов запас строителството е прекъснато през 1991 година На четвъртия сектор, с обща дължина 1,760 км, са изпълнени селскостопански прокар, реорганизация на електропровод, създаване на надлез и полагане на битумизирана основа. В края 1992 година е прекратено осъществяването на сектора заради липса на средства.

Бъдещият реализатор би трябвало да извърши геодезическо снимане на към този момент построената част от пътя, както и да обследва съществуващата пътна структура. Ще бъдат създадени вариантни решения за доизграждане на обходния път, там където не са осъществени строителни работи.

            Срокът за осъществяване на техническия план е 120 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР