Отвод си направи съдията, на когото бяха разпределени исканията за

...
Отвод си направи съдията, на когото бяха разпределени исканията за
Коментари Харесай

Съдията, който трябваше да одобри претърсването в дома на Борисов, си направи отвод

Отвод си направи съдията, на който бяха разпределени настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, заяви БГНЕС.

На арбитър Тони Гетов бяха разпределени на инцидентен принцип настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със арестуваните в четвъртък вечерта политически фигури, си направи отказ. Мотивите му за това са, че с присъда от 29 май 2014 година съдията е бил ръководител на правосъдния състав, произнесъл неоправдателна присъда против Цветан Цветанов (тогава зам.-председател на ГЕРБ), съобщи NOVA.

„ След изговаряне на присъдата, както Бойко Борисов, по този начин и редица други управителни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите лъжи, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, написа в разпореждането арбитър Гетов.

Той показва още, че съгласно наредбата не може да се произнесе арбитър, в случай че заради някакви условия може да се смята за преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото.

Материалите са разпределени на различен арбитър, който следва да се запознае с тях, оповестиха от Софийския градски съд.

Около 20.00 часа на 17 март 10 цивилни служители на реда влязоха в дома на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. Те обискираха дома му, а по-късно Борисов беше арестуван, както и някогашният финансов министър Владислав Горанов и пиарът на Борисов – Севделина Арнаудова.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е в огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България за злоупотреби с евросредства.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе пуснат на 18 март вечерта от 7-мо РУП, откакто изтече 24-часовата му мярка на задържане.

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвиняване. 24 часа седим в килиите, нито един полицай. Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика служителите на реда, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им споделя - отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, ревизираха, издържахме 24 часа, изстинахме, съобщи Борисов. Притеснявам се, че идващия път може и да ме убият, добави още той.

На 21 март Министерство на вътрешните работи още веднъж внесе плановете на постановления за покачване на обвиняване на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

Това става, откакто прокуратурата съобщи на 18 март, че полицията не е поискала покачване на обвиняване. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че тогава план на разпореждане за това е бил импортирани дружно с материалите по досъдебното произвеждане, видно от придружителното писмо.

След задържането на водача на ГЕРБ, някогашния финансов министър и пиара на някогашния министър председател прокуратурата разгласи, че няма доказателства, само че има тежки процесуални нарушавания позволени от проверяващите служители на реда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР