Отварят кина, театри и заведения на закритоУчениците без маски в

Отварят кина, театри и заведения на закритоУчениците без маски в ...

Англия пред трето разхлабване

Отварят кина, театри и заведения на закрито
Учениците без маски в час

Британският премиер Борис Джонсън одобри следващата фаза на облекчаване на локдауна заради коронавируса, която започва на 17 май.

От понеделник заведенията ще могат да обслужват клиентите и в закритите си помещения. Отварят кината, театрите и музеите. Учениците ще бъдат в училище без маски.

Разрешава се пътуването за почивка в чужбина, но засега само до 12 дестинации от „зеления списък“ на властите с безопасни страни (България не е в него).

Джонсън допълни, че въз основа на много добрите данни по отношение на починали с COVID-19 и заразявания, както и успешния ход на масовото ваксиниране, на 21 юни вероятно ще отпадне задължителната социална дистанция. Премиерът обаче допълни, че окончателно решение за това още не е взето.

Възстановяването от пандемията е основен приоритет на британското правителство. Това обяви днес кралица Елизабет II в традиционното си тронно слово, което произнася на откриването на новата сесия на парламента и в което обявява плановете и законодателната програма на кабинета.

„Приоритет на моето правителство е да се постигне възстановяване на страната от пандемията, което да направи Обединеното кралство по-силно, здраво и проспериращо от преди. За постигането на това моето правителство работи за изравняване на възможностите във всички части на Обединеното кралство“, посочи кралицата.

Източник: trud.bg