Отварянето на граничния пункт Илинден-Ексохи“ за леки автомобили и премахването

...
Отварянето на граничния пункт Илинден-Ексохи“ за леки автомобили и премахването
Коментари Харесай

Представители на България и Гърция обсъдиха пълното отваряне на „Илинден-Ексохи“

Отварянето на граничния пункт „ Илинден-Ексохи “ за леки коли и премахването на часовото ограничаване за камиони са били разисквани на среща в Драма сред регионалните шефове на двата гранични района с присъединяване на българския консул в Солун Владимир Писанчев.

Въпросът за възобновяване на естествения пропускателен режим на граничния пункт „ Илинден-Ексохи “ е значим за хората и за бизнеса от двете страни на границата и изключително настоящ през летния туристически сезон. Това са подчертали регионалните шефове на  Драма, Кавала и ръководителят на районния съвет на район Източна Тракия и Македония  в Гърция.

Решението за това обаче минава през пет министерства в южната ни съседка, което  изисква време. Необходимо е наличие на здравни екипи от двете страни на  границата, които да управляват съблюдаване на противоепидемичните ограничения. 

Данните в двете прилежащи страни демонстрират, че обстановката с ковид е овладяна и  не е разумно рестриктивните мерки за прекосяване през пункта да останат същите, още повече с оглед натовареността на другия граничен  пункт „ Кулата-Промахон “. Тази позиция са изразили регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков и кметовете  на общините по поречието на Места, които упорстват да отпадне и ограничаването за прекосяване на тежкотоварни камиони, което все още е допустимо от 7,00 до 23 часа.

Представителите на районните управляващи и кметовете от Гърция ще изпратят декларация до гръцкото държавно управление, а позицията на българските участници в срещата ще  бъде  импортирана в министерството на външните работи с гледище за бързо решение на дипломатическо равнище.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР