„Оттук нататък, ако мандатът бъде връчен на третата политическа сила,

...
„Оттук нататък, ако мандатът бъде връчен на третата политическа сила,
Коментари Харесай

Елена Йончева: Ако БСП реши да прави правителство, ГЕРБ ще го подкрепи, а това ще е удар срещу левите хора

„ Оттук нататък, в случай че мандатът бъде връчен на третата политическа мощ, което е разумно, желае ми се да имам вяра, че водачът на Българска социалистическа партия ще го върне, тъй като единствената политическа мощ, която може да поддържа едно такова държавно управление, е ГЕРБ и това би било сериозен удар против всички леви хора в България. Надявам се, че до такава степен няма да се стигне “.

Това сподели в ефира на „ Лице в лице “ евродепутатът Елена Йончева. С това тя на процедура направи прогноза, че в случай че Българска социалистическа партия реши да прави държавно управление, ГЕРБ ще го поддържа.

Йончева направи коментар и за резултатите на левицата на отминалите избори, като ги дефинира като „ огромен неуспех “.

„ Това е удар освен против нас (симпатизантите на Българска социалистическа партия – бел. ред.), това е удар и против България, тъй като България има потребност от мощна лява партия, както и мощна дясна “, уточни тя.

Йончева разкритикува управлението на Българска социалистическа партия и за някои събития от последните месеци. Според нея не е било направено задоволително, с цел да разреши Пътната организация да бъдат направени инспекции по подозрения за корупция. Тя регистрира като неточност и неналичието на ясна поддръжка към президента Румен Радев за идващ мандат, което се случи след парламентарния избор.

Според евродепутата Българска социалистическа партия не е припозната като „ партия на митинга “, тъй като не е взимала интензивно присъединяване в недоволството на площада против държавното управление предишното лято.

Йончева не одобри иронизиращите мнения по отношение на дебатите с новите партии в Народното събрание.

„ В момента Борисов е едно огромно ранено политическо животно и борбата против него и тази система занапред следва и това няма да е по никакъв начин елементарно. Но това, което виждаме в Народното събрание е положително, тъй като виждаме за първи път от доста години един действителен спор сред разнообразни политически обединения. Да, в действителност – има страсти. Понякога ни се коства, че страстите са допълнително, само че когато се води откровен спор, не може без страсти. Въпросът е причините да надвиват в някакъв миг като количество и качество страстите. Тогава нещата постепенно, само че ще тръгнат. Няма нищо ужасно, в случай че има нови избори. Да, би трябвало да се направи всичко допустимо за едно устойчиво държавно управление, само че за нас е значимо едно работещо държавно управление, а не държавно управление непременно “, уточни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР