Оттеглянето на доклада за отбраната е много сериозна крачка към

...
Оттеглянето на доклада за отбраната е много сериозна крачка към
Коментари Харесай

Бивш военен министър предупреди какво може да се случи, ако докладът за отбраната се редактира

Оттеглянето на отчета за защитата е доста сериозна крачка към непризнаване на същинското положение на армията и нейните функционалности. Това счита някогашният министър на защитата Николай Цонев.   „ Президентът и служебното държавно управление имаха смелостта и доблестта да кажат истината за българската войска, защото през последните години тя е неглижирана, унижавана и, бих споделил, дори унищожавана”, сподели той пред БНР. По думите му, в случай че отчетът бъде редактиран, положението на българската войска ще бъде още веднъж замазано и истината няма да бъде казана.

„ В оръжейните покупко-продажби постоянно е имало разсрочено заплащане и не знам какво ново се оповестява с това”, посочи Цонев по отношение на посочените след Консултативния съвет по национална сигурност при президента разновидности за разсроченото заплащане на военна техника.

Според някогашния боен министър, наложително би трябвало да се обърне внимание и на Военно­въздушните сили, и на Сухопътните войски и това може да се случи редом, стига да има естествен мениджмънт в защитата.

Експертът по въпросите на защитата и някогашен началник на Военното разузнаване ген. Чавдар Червенков разяснява: „ Какво като са изтеглили отчета? Тежкото положение на армията си остава. С този акт и хората, които имат отношение към армията, само че не бяха чели отчета, ще го намерят и ще го прочетат. Докладът не е писан от служебния министър Стефан Янев или от цялото държавно управление, той е писан от специалисти на министерството, същите хора, които ще пишат и новия отчет и които ще би трябвало да си изкривят душата”, добави Червенков, съгласно който не е въпросът да се вторачваме в отчета, а в действителното положение на бранш сигурност.

КСНС направи крачка напред и се надявам това да не остане единствено на книга, както се е случвало доста пъти, акцентира той.
Като позитивен миг Червенков регистрира това, че за първи път на подобен конгрес се приказва за интегрирано развиване на бранш сигурност, за каквото специалистите приказват от години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР