Отстраненият директор на РИОСВ - Бургас Детелина Иванова заяви, се

...
Отстраненият директор на РИОСВ - Бургас Детелина Иванова заяви, се
Коментари Харесай

Бившата директорка на РИОСВ - Бургас е обидена от начина на уволнението й

Отстраненият шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас Детелина Иванова съобщи, се усеща афектирана от метода, по който е била уволнена от служебния министър на околната среда и води Асен Личев. С поста си Иванова се раздели поради изменение в заповедта за възбрана за строителство в предпазените територи в местността " Каваци " край Созопол.

" Приемам решението на министъра, само че метода, по който бях квалифицирана като негодна да ръководя РИОСВ-Бургас е афектиран, поради професионалния ми път, който датира на повече от 20 години в Регионална инспекция за опазване на околната среда ", сподели Детелина Иванова на брифинг в Бургас.

Мотивът на министър Личев, поради който е отстранена е, че изменението на заповедта, което било нейно предложение, дава опция да се узаконят нерегламентирани постройки и да продължат да се построяват нови на пясъка край къмпинг " Смокиня ".

" Министър Личев е бил измамен, с цел да вземе това решение, защото заповедта за изменение е също толкоз рестриктивна, колкото и миналата заповед, която е от 1984 година и в годините е посочила, че тя не може дейно да бъде приложена ", разяснява още Детелина Иванова.

Според нея, препоръчаното изменение с изключение на, че не разрешава строителство, не разрешава и слагането на преместваеми обекти в предпазената територия, като прави изключение единствено за региона на някогашните къмпинги " Веселие " и " Каваци ", и за обслужване на морските плажове.

Дори в тези територии би трябвало да има авансово координиране с институциите преди да се подхващат каквито и да е дейности. Там където има пясъчни дюни възбраната остава да важи.

" Министър Личев не пожела персонално да се срещне с мен и да чуе моите претекстове. Аз няма да се възползвам от правото си да остана като специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас. Моето решение е да напусна институцията ", съобщи още Детелина Иванова.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР