Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво вероятно ще заработи

...
Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво вероятно ще заработи
Коментари Харесай

Ново 20! Отстъпката от 25 ст. за гориво – само ако бензиностанцията може да си я позволи

Отстъпката от 25 стотинки на литър гориво евентуално ще проработи от края на тази седмица. Това предвидиха от Петролната и газова асоциация. Очаква се на следващия ден решението да бъде обнародвано в Държавен вестник, предава Bulgaria ON AIR.

До този миг няма бензиностанция, която публично да е отказала да прави отстъпката от 25 ст. за литър гориво за крайния консуматор.

Търговците на горива обаче предвиждат банкрут за дребни обекти. От този петък до края на месеца отстъпките ще бъдат плащани от парите на самите бензиностанции, а ще им бъдат възобновени от страната през август.

„Аз би трябвало да разполагам сега с 1 млн. лева мои пари, които да дам на клиентите като тази държавна помощ. Притеснявам се, че страната може да не ги изплати в края на август. Ако това се случи, ще бъда безпределно усложнен. Трябва да приказвам с банките за разпределяне на оборотен заем, с цел да покрия този разход, който ми идва изневиделица“, разяснява Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на търговците, производителите, вносителите на горива.

Причини за ново повишаване на горивата няма, прецизираха от сектора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР