Отсега нататък Макрон и правителството му много трудно ще управляват

...
Отсега нататък Макрон и правителството му много трудно ще управляват
Коментари Харесай

Румяна Угърчинска: Отсега нататък Макрон и правителството му много трудно ще управляват Франция

Отсега нататък Макрон и държавното управление му доста мъчно ще ръководят Франция . Това изясни пред БНР журналистът Румяна Угърчинска. Протестите във Франция против пенсионната промяна не престават, макар че държавното управление оцеля във вота на_недоверие, гласуван в Националното заседание.

" Правителството оцеля, само че методът, по който беше гласуван този вот_на_недоверие, е знаменателен.  Показва, че президентът и неговото правителство  не разполагат с твърдо болшинство в Народното събрание . Те имаха релативно болшинство, когато прибавяха 60-те депутати от класическата десница. Една огромна част от тях обаче взеха решение да поддържат вота на съмнение. Правителството се крепи на 9 гласа. Отсега нататък е съвсем неуправляемо. Почти невероятно е Макрон да прокара промените, които искаше ".

Пенсионната промяна се отхвърля от 75% от французите, уточни тя. 

" Нито Народното събрание беше за, нито френските жители я одобряват в този тип. Използването на член 49 от Конституцията, който е именуван „ атомната бомба в политиката “, се счита за недемократичен метод да се прокара закон . (Той разрешава на държавното управление, даже да има малцинство в Народното събрание, да може да прокара доста значим закон).

Някои от парламентарните групи ще предложат да бъде проведен референдум по споделена самодейност, изясни Угърчинска .

" Това е тежка процедура. За 4 месеца би трябвало да бъдат събрани 4 милиона и 700 хиляди подписа. След това да бъде проведен референдум ".

Французите са уверени, че повода парите да не стигат не е единствено обществената система на Франция , която е доста великодушна, обясни журналистът. 

" Те мислят, че това се дължи  и на политиката в икономическата сфера и интернационалните връзки . Има наслагване на неодобрение и беднотия. Една огромна част от французите са работещи небогати . Те се обръщат към ръководещите и им споделят, че би трябвало да намерят решение, посредством което всички да бъдат равноправни в обществената система. Проблемът не е единствено пенсионната промяна.  В предградията, където има най-вече имигранти и най-вече младежи, безработицата от време на време надвишава 30%. Нищо не се предлага на тези младежи. Те се усещат изключени от обществото. Това се повтаря от години и в този момент ги виждаме по улицата. Те са гневни. Но не са единствено те. Крайната левица желае да продължи напрежението, с цел да бъде принуден Макрон  да разпусне Националното заседание. Това се чува и от крайната десница. Този вид съществува и той ще бъде гибелен за него " .

Най-големите са в рафинериите, изясни Угърчинска и уточни, че в някои бензиностанции към този момент липсва бензин.
 

По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР