Отсъствието в организма на хормона висфатин прави невъзможно увеличението на

...
Отсъствието в организма на хормона висфатин прави невъзможно увеличението на
Коментари Харесай

Как да останем стройни, хранейки се само с хамбургери


Отсъствието в организма на хормона висфатин прави невероятно нарастването на мастните тъкани. До този извод са стигнали биолози от Копенхагенския университет.

В проучването са употребявани мишки, от техните мастни тъкани авансово е бил отстранен вистафина. Техните данни са съпоставени с тези на естествени гризачи.

По време на опита опитните мишки в началото са получавали уравновесена храна, а по-късно меню, което дава отговор на непрекъснатата консумация на пици и хамбургери.

След сравнението на гризачите от двете групи учените са открили, че тези от контролната група след използването на мазна храна доста са нараснали своето тегло. В същото време лишените от вистафин мишки, които са били на фаст фууд диета, са запазили своето тегло. Освен това техният организъм по-добре е направлявал равнището на глюкоза в кръвта.

Авторите на проучването се надяват, че тяхната работа ще помогне в битката със затлъстяването и метаболичните разстройства. Учените предизвестяват, че премахването на вистафина от човешкия организъм може да докара до съществени здравословни проблеми. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР