Отсъствието на вяра в бъдещето, социалните трудности и чувството за

...
Отсъствието на вяра в бъдещето, социалните трудности и чувството за
Коментари Харесай

Президентът на Армения: Липсата на вяра в бъдещето изкара хората на улицата

Отсъствието на религия в бъдещето, обществените компликации и възприятието за незадоволеност са довели до националните безредици в Армения, съобщи президентът на страната Армен Саркисян в послание към жителите, предава РИА Новости.

„ Тези фактори са доста основни за жителите на страната. Това е исторически миг за нашата татковина, би трябвало да създадем нова Армения “, е декларирал Саркисян, съгласно цитата на Sputnik Армения.

Той е акцентира, че прави оценка високо мъдрото решение на Серж Саркисян да остави поста министър-председател на страната, което е разрешило да се избегнат стълкновения.

След 10 дни на всеобщи протестни акции в Ереван, в последна сметка министър председателят на страната подаде оставка. Президентът Саркисян одобри оставката на кабинета.

На девети април 2018 година Армения стана парламентарна република и в този момент точно министър-председателят има действителната власт. Акциите срещу избирането на Серж Саргсян за министър председател на Армения започнаха на 13 април. Опозицията го упрекна в неефективно ръководство и хвърли виновността за влошената икономическа обстановка върху него. Четири дни по-късно протестиращите оповестиха началото на „ кадифена гражданска война “. В момента за краткотрайно изпълняващ длъжността министър-председател е назначен Карен Карапетян.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР