Отровна змия беше открита увита около дърво в Морската градина

...
Отровна змия беше открита увита около дърво в Морската градина
Коментари Харесай

Отровна змия висна от дърво в Морската градина СНИМКИ

Отровна змия беше открита увита към дърво в Морската градина на Варна.

От Община Варна разясниха обстановката със стоплянето на времето, като към този момент няма други сигнали за змии в тревните площи на градските паркове и градинки, нито в откритите пространства. Ако обаче се появят, сигнали могат да се подават на телефона на дежурния чиновник в Общината.

През разнообразни години в летните месеци е имало случаи във Варна, когато влечуги са излизали от остарели и запустели дворове по пешеходната зона в центъра на града, забелязвани са даже на така наречен „ Червен площад “, влизали са в Бюрото по съдимост в постройката на съда, в дворове на образователни и детски заведения и в пространства на жп-гарата. Имаше случаи, когато чиновници на пожарната извадиха смок от двигателния отсек на автомобила му или от купето на колата на различен.

Преди години Община Варна беше първата у нас, която прибягна даже до услугите на професионален змиеловец, като подписа контракт със експерта, който да реагира на сходни сигнали на жители и да лови рисковите влечуги, написа Блиц. Плащаха му по 25 лв. за посещаване на място и по 50 лв. за всяка уловена змия, която по-късно се пускаше на независимост, отвън града.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР