Отровените с руското вещество Новичок“ могат спокойно да бъдат смятани

...
Отровените с руското вещество Новичок“ могат спокойно да бъдат смятани
Коментари Харесай

Руски химик каза страшни истини за газа "Новичок", за който Тереза Мей твърди, че е използван срещу Скрипал

Отровените с съветското вещество „ Новичок “ могат умерено да бъдат считани за мъртви. Другият вид е да са парализирани до края на дните си и да нямат естествен живот. Това съобщи в изявление за The Telegraph съветски химик, който е работил в Съветския съюз преди десетилетия.

Отровното вещество, с което бяха нападнати двойният сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка на английска земя, е създадено в Съветския съюз през 70-те години на предишния век за военни цели. Забранено е за потребление.
Специалистът в региона на химическите оръжия Вил Султанович Мирзаянов съобщи, че „ единствено Русия “ може да стои зад офанзивата. Той е работил по програмата за основаване на смъртоносното химическо оръжие. По думите му „ Новичок “ е 10 пъти по-мощно от всички други сходни субстанции.
Министър-председателят на Англия Тереза Мей сподели, че веществото е „ Новичок “, което спада към група субстанции, настоящи парализиращо на нервната система на човешкия организъм. Лабораторният разбор е посочил, че употребяваното вещество е създадено в Русия за военни цели. Лондон изиска отговор от Москва.
Москва отхвърли да има връзка с покушението над двойния разузнавач, издал преди години имената на съветски сътрудници на западното разузнаване. Външният министър Сергей Лавров съобщи, че Русия ще помогне на британците за следствието, в случай че преди този момент получи пробите от веществото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР