Отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия

...
Отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия
Коментари Харесай

Богатите руски олигарси, които могат да изгубят Лондон като свой дом

Отравянето на съветския разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия утежни тежко връзките сред Англия и Русия. Но с изключение на за връзките сред Лондон и Москва, то би могло да има тежки последици и за съветските олигарси, доста от които живеят на Острова.

Британските управляващи се заканиха, че ще бъдат безкомпромисни към представителите на съветския хайлайф, заплашвайки и забележителната им благосъстоятелност на английска земя.

 Британските управляващи проверяват съветските олигарси
Англия стартира война против съветските олигарси

Активите на богаташите могат да бъдат иззети, в случай че са добити по незаконен метод

Най-изтъкнатите руснаци, живеещи в английската столица евентуално са Роман Абрамович и Алишер Усманов. Значителните им благосъстояния, насъбрани благодарение на индустриални активи, им дадоха опция да имат огромни футболни клубове от британската Висша лига - " Челси " и " Арсенал ".

Но с изключение на тях, в Лондон живеят и някои по-малко познати на необятната общност съветски богаташи. Sunday Times и Independent напомнят кои са те и какво имат.

Алишер Усманов (15.3 милиарда долара)

 Снимка 226596
Източник:

Роденият в Узбекистан Усманов е един от най-богатите руснаци, който е постоянен участник в листата на Forbes и показателя на милиардерите на Bloomberg. Натрупва положението си с помощта на метали и минно дело, само че на Острова е най-популярен като главен акционер в " Арсенал ".

Роман Абрамович (13.5 милиарда долара)

 Снимка 345943
Източник:

Освен че е притежател на футболния " Челси ", Абрамович също е вложител и политик. Живее в богаташкия регион " Челси " и има дялове в стоманените колоси " Евраз " и " Норилск Никел ". Той е горделив притежател на втората по величина яхта в света, която купи за близо 400 млн. $ през 2010 година

Юджийн Швидлер (1.5 милиарда долара)

 Снимка 345944
Източник:

53-годишният Швидлер е по-малко известно име, само че благосъстоянието му въпреки всичко е голямо. Подобно на Абрамович, с който той е добър другар и е апетитен за негова дясна ръка, той също има дялове в " Евраз " и " Норилск Никел ". Той е и изпълнителен предзидент на Highland Gold Mining. Според слуховете живее в първокласния лондонски квартал " Белгравия " (известен с необикновено скъпите си парцели, б.р.) и има френско лозе.

Владимир Махлай (1.4 милиарда долара)

 Снимка 345945
Източник:

Инженерът и бизнесмен Махлай живее в Лондон от 2006 година насам. Той има главен дял в най-големия производител на амоняк в света - компанията TogliattiAzot. Той беше президент и изпълнителен шеф на компанията, преди да се пенсионира през 2011 година, когато синът му Сергей пое ръководството й.

Елена Батурина (1.14 милиарда долара)

 Снимка 345946
Източник:

55-годишната Батурина е интернационален бизнесмен и човеколюбец. Цялата й бизнес кариера е обвързвана и с вложенията. Батурина има хотелска верига, която има парцели в Русия, Ирландия и Австрия, а също има ползи и в промишлеността за възобновима сила.

Андрей Андреев (976 млн. долара)

 Снимка 345947
Източник:

44-годишният Андреев е един от най-младите съветски мултимилионери, живеещи в Лондон. Той е най-известен с основаването на уеб страницата за запознанства Badoo, както и с унищожаването на други, по-малко известни интернет компании. През 2015 година той се сплоти със съоснователя на Tinder Уитни Уулф, с цел да пусне Bumble - друго приложение за запознанства, ориентирано особено към дамите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР