Отпускат еднократна помощ от 148,35 лв. на около 320 000

...
Отпускат еднократна помощ от 148,35 лв. на около 320 000
Коментари Харесай

Заради скъпия ток: Отпускат помощи за 320 000 домакинства

Отпускат еднократна помощ от 148,35 лева на към 320 000 уязвими семейства в България, които са най-засегнати от високите цени на тока.

Това оповестиха от Социалното министерство.

Средствата са по новата мярка „ Подкрепа на уязвими семейства - SAFE “, която е с бюджет от близо 47,5 млн. лева. 

„ Основната цел на интервенцията е оказване на поддръжка на уязвимите семейства да посрещнат разноските си за ползване на сила за предварителна защита от изпадане в беднотия и обществено изключване “, съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова. Тя добави, че Програма „ Развитие на човешките запаси “ и Министерството на труда и обществената политика са първите възползвали се от новия инструмент на Европейската комисия за поддръжка на най-уязвимите хора в изискванията на висока инфлация.

Очаква се дейностите по „ Подкрепа на уязвими семейства – SAFE “ да приключат през есента на 2023 година, съобщи Десислава Ушколова, началник-отдел „ Програмиране и договаряне “ в Главна дирекция „ Европейски фондове, интернационалните стратегии и планове “ в МТСП.

При изчисляването на размера на еднократната поддръжка за едно уязвимо домакинство, с изключение на инфлацията за последната година, са  взети предвид и междинните разноски за парно и ток на семействата през 2022 година, предоставени от Националния статистически институт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР