Отпускаме 51,6 млн. лв. за коледни добавки към пенсиите. Това

...
Отпускаме 51,6 млн. лв. за коледни добавки към пенсиите. Това
Коментари Харесай

Над 51 млн. лева ще бъдат отпуснати за коледни добавки на пенсионерите

Отпускаме 51,6 млн. лева за коледни добавки към пенсиите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лева и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите дружно с добавките и обезщетенията към тях за месец декември 2018 година е в размер до 348 лева в това число, т.е. до размера на линията на беднотия за 2019 година

1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата са общо 51 624 000 лева

„ Заради статистиката и данните – това, което с съдружните сътрудници обещахме в границите на третия ни мандат на ръководство, взаимно с Патриотите с днешната точка стават 200 900 000 лева добави средства върху пенсиите “, разяснява Борисов, представен от " Фокус ".

Премиерът добави, че парите са събрани от приходните организации от контрабанда.

Той разяснява и тематиката за замърсяването на въздуха и старите коли. " Ако не предприемем стъпки за справяне с мръсния въздух, ще стане късно и ще се озовем с гробище за дизелови коли ", съобщи Борисов.

“Аз беседвам с парламентарната група на ГЕРБ не като министър председател, а като ръководител на своята партия, която аз съм основал. Ако някой си мисли, че парламентарната група може да има независим живот, отвън партията, това не е по този начин. Затова завчера ги събрах по отношение на двата дискутирани сега проблеми. Единият е за повдигане с 6 до 10 лева налога на старите коли. Казах им да го върнат, единствено че се възпротивиха кметовете. Защото те споделят – главната офанзива против нас по градовете е нечистият въздух, големият трафик, нездравословните частици прахуляк “, уточни министър председателят.

Той означи, че във Франция възнамеряват през 2022 година да забранят дизеловите коли. „ Ако ние не стартираме тези стъпки, в един миг, както се озовахме с моргите за остарели коли към Перник, Дупница и София, можем да се озовем и с гробище на дизеловите коли. И тогава ще бъде късно. Затова помолих в това число и президентската институция, която ни подлага на критика, да отиде Менда Стоянова и да изясни дружно с кметовете защо го вършим, за какво се желае. Паралелно с това върви и глоба към този момент, процедура от Европейска комисия за непорочност на въздуха. Да, доста е популистко, само че рискът е този. Нека да го дебатираме в обществото “, добави министър председателят. „ Виждате безумно огромен е трафикът. Коли на по 20 години. Някой ще каже: да, де но небогати са една част от българите, тъй като наред с всички има и доста скъпи и нови коли. Какво карахме до 90-а година като управляваше партията на господин Радев? Тогава се чакаше по 12 години за кола, караше са единствено в неделя или събота. Някой ще каже, но и стандартите се трансформираха. Ами като са се трансформирали стандартите, вижте какъв брой в този момент са горивата и минималната заплата и надлежно какъв брой е била при мандата на Българска социалистическа партия, когато избраха Орешарски да ги съставлява. Има обстоятелства, числа, те са ясни “, разяснява Борисов.

Във връзка с цените на горивата, той уточни: „ Възложил съм на финансовия министър да създадат промени в разпоредба 18 и когато зареждаш на бензиностанцията, по този начин при сметките си за ток, хората да вижда разрушена цена какъв брой е индустриалната цена, акциза, Данък добавена стойност - по какъв начин се образува цената “.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР